Γουατεμάλα: Ένοπλη επίθεση στην οχηματοπομπή του προέδρου Γιαματέι – Τέσσερις συλλήψεις

Γουατεμάλα: Ένοπλη επίθεση στην οχηματοπομπή του προέδρου Γιαματέι – Τέσσερις συλλήψεις

Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Γουατεμάλας αντάλλαξαν πυρά με επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που πλησίασε την οχηματοπομπή του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της χώρας διέφυγε του κινδύνου, καθώς δεν επέβαινε στο αυτοκίνητό του την ώρα της επίθεσης και βρισκόταν περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Στρατιωτικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου κοντά στην προεδρική οχηματοπομπή, που είχε στηθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Γιαματέι στην Ουεουετενάγκο, κάπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν κατόπιν πυρ εναντίον των σκοπών, που ανταπέδωσαν, πρόσθεσε.

Ένας από τους ενόπλους, που πιστεύεται ότι είναι Μεξικανός, τραυματίστηκε και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες, συνέχισε. Οι υπόλοιποι διέφυγαν με το αυτοκίνητο προς τα σύνορα με το Μεξικό, περίπου 80 χιλιόμετρα από την Ουεουετενάγκο.

Τέσσερα πρόσωπα, που πιστεύεται ότι είναι Γουατεμαλτέκοι, συνελήφθησαν από τον μεξικανικό στρατό, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού της Γουατεμάλας. Κατασχέθηκαν ασύρματος και οπλοβομβίδα στην άλλη πλευρά των συνόρων, κατά τον ίδιο.

Οι μεξικανικές αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε σχόλιο. Πάντως, ο πρόεδρος Γιαματέι δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter