Γουίμπλεντον: Αποζημίωση 125 εκατ. ευρώ για την ματαίωση του τουρνουά

Γουίμπλεντον: Αποζημίωση 125 εκατ. ευρώ για την ματαίωση του τουρνουά

Για πρώτη φορά από το 1945 δεν θα διεξαχθεί το φημισμένο τουρνουά τένις, Γουΐμπλεντον το οποίο όπως ήταν φυσικό ακυρώθηκε κι επίσημα πλέον, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επείγουσα συνομιλία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, η All England Lawn Tennis Club (AELTC) ανακοίνωσε ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το τουρνουά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 29 Ιουνίου-12 Ιουλίου.

Όμως το περίφημο τουρνουά φαίνεται πως είχε «μαγειρέψει πριν πεινάσει»! Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου- στα ασφαλιστικά συμβόλαια οι διοργανωτές είχαν προνοήσει ακόμη και για αποζημίωση σε περίπτωση ματαίωσης λόγω πανδημίας κι έτσι θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 125 εκατ. ευρώ!

«Ίσως η AELTC πρέπει να κάνει αύξηση στον άνθρωπο που προνόησε να βάλει στα ασφαλιστικά συμβόλαια και την περίπτωση της πανδημίας», αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, μόλις έγινε γνωστή η ρήτρα πανδημίας στα συμβόλαια του φημισμένου τουρνουά!

«Φυσικά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ασφάλεια, αλλά αυτό δεν λύνει όλα τα προβλήματα μας. Σίγουρα όμως είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λιούις, διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ταμπλόιντ, είχε προβλεφθεί η περίπτωση της πανδημίας από το 2003, όταν βρισκόταν σε έξαρση ο SARS, ο οποίος είχε εξαπλωθεί σε 29 χώρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter