Γράμμα στον Αγιο Βασίλη

Γράμμα στον Αγιο Βασίλη

Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,

Πάει καιρός που δεν σου στέλνω γράμμα γιατί δεν μου αρέσουν οι εκβιασμοί τύπου «αν είσαι καλό παιδάκι θα σου φέρω δώρο».

Κάπως έτσι εκπαιδεύονται αργότερα οι πολίτες στα ρουσφέτια με μόνο προσόν το πτυχίο κομματικής συμπεριφοράς. Φέτος ωστόσο αποφάσισα να σου γράψω γιατί μπορεί να μη φτάνουν τα νέα εκεί στο Ροβανιέμι. Υποψιάζομαι πάντως πως είσαι νεοδημοκράτης μέχρι το κόκαλο, αν και τόσο πολλούς διορισμούς, τόσα δωράκια στους επιχειρηματίες ούτε εσύ δεν θα τα έκανες.

Η επίσκεψή σου στην Ελλάδα έχει θετικές και αρνητικές πλευρές. Ενα καλό π.χ. είναι ότι δεν τηρείται το πόθεν έσχες. Επομένως, κανείς δεν θα σε ρωτήσει πώς διατηρείς βίλα με ταράνδους και ξωτικά, πού βρίσκεις τόσο χρήμα για να καίει στο φουλ το καλοριφέρ όλο τον χρόνο χωρίς να παίρνεις επίδομα πετρελαίου και κοινωνικό μέρισμα, από ποια μυστικά κονδύλια πληρώνεσαι.

Να λάβεις όμως υπόψη ότι στη χώρα μου επέστρεψαν ο νόμος και η τάξη. Ετσι μπορεί το υπουργείο Εργασίας να σου κάνει έλεγχο αν πληρώνεις το ΙΚΑ στους εργαζόμενούς σου και αν το έλκηθρό σου έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας. Παρ’ όλα αυτά μη διστάσεις να έρθεις, γιατί δεν πρόκειται να τα σκάσεις στην εφορία για τα έσοδα από διαφημιστικά και ταινίες, αφού είσαι άνθρωπος της εκκλησίας.

Επειδή ως γνωστόν είμαι ζαβολιάρης, έγινα χάκερ αυτές τις μέρες και υπέκλεψα τα mails που σου έστειλαν οι διάφοροι πολιτικοί. Ο πιο ειλικρινής νομίζω πως ήταν ο Μητσοτάκης. «Αν γινόταν

να μην υπάρχει καθόλου δημόσιος τομέας, καθόλου δεν θα με χάλαγε. A propos, εσύ είσαι μόνιμος ή με σύμβαση;» Ο Βορίδης ζήτησε πολλά αστυνομικά κλομπ, γιατί πιστεύει ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο. Ο Παναγιωτόπουλος, μην μπορώντας να κάνει μήνυση στον Ερντογάν για παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, θα την κάνει σε σένα. Ο Τσίπρας σε παρακαλεί να του χαρίσεις ένα εριδοκτόνο για να σταματήσει η φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κουτσούμπας ήταν λακωνικός: «Ο περήφανος ελληνικός λαός δεν δέχεται τα δώρα σου». Τρύπιες βάρκες να δωρίσεις στους διακινητές θέλει ο Βελόπουλος, για να πνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Βαρουφάκης εύχεται η ΜέΡΑ του να μακροημερεύσει, ενώ η Φώφη σου ζητά έναν καλό καθρέφτη για να κοιταχτεί και να κάνει την αυτοκριτική

της. Τέλος, οι καπνιστές θέλουν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, τότε που ντουμάνιαζε το σύμπαν.

Αφησα τελευταίο τον εαυτό μου. Βασικά δεν θέλω να μου φέρεις κάτι, αλλά να μη μου πάρεις τίποτε, όπως ας πούμε τους γονείς μου και τους φίλους μου. Αν πρέπει ντε και καλά να τηρήσω το έθιμο της επιθυμίας, τότε την καινούργια χρονιά να στείλεις πολλά χιόνια και βροχές για να κλείνει τα σχολεία ο Πατούλης.

Με αγάπη, Μπόμπος

ΥΓ.: Ξέρω ότι δεν υπάρχεις. Αλλά αφού στους ανθρώπους αρέσει να ζουν με αυταπάτες, εγώ θα παριστάνω ότι σου έγραψα και συ θα παριστάνεις ότι το έλαβες. Ούτως ή άλλως ο σάκος σου είναι μικρός για τα μεγάλα που μας υποσχέθηκαν και που δεν τα βλέπω να έρχονται.

H Χρύσα Κακατσάκη είναι φιλόλογος ιστορικός Τέχνης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter