Γράμμα συμπαράστασης από την Κάλυμνο σε εκπαιδευτικό στην Αρκαδία – Ο ρόλος του Documento (Photos)

Γράμμα συμπαράστασης από την Κάλυμνο σε εκπαιδευτικό στην Αρκαδία – Ο ρόλος του Documento (Photos)

Ένα συγκινητικό γράμμα συμπαράστασης ταξίδεψε από την Κάλυμνο στην Αρκαδία δίνοντας κουράγιο σε μία νέα εκπαιδευτικό που παλεύει με μία «κακοποιητική» κατάσταση στην οποία το παιδί της δεν έχει πάει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ίδιο σχολείο.

Την προηγούμενη Κυριακή το Documento είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ σχετικά με την αδιανόητη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Όπως αποδείχθηκε ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός χρειάζεται έως και 3000 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα μετεγκατάστασης, ενώ τα στοιχήματα που καλούνται να κερδίσουν ξεπερνάνε τα όρια του φυσιολογικού.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή αλλά το πώς η ιστορία και τα προβλήματα ενός άγνωστου μπορεί να ευαισθητοποιήσουν έναν άλλον άνθρωπο που βρίσκεται μίλια μακριά. Ο λόγος για τον κύριο Νίκο από την Κάλυμνο, φανατικό -όπως ο ίδιος δηλώνει- αναγνώστη του Documento. Διαβάζοντας το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας συγκινήθηκε και ευαισθητοποιήθηκε για όσα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και αποφάσισε να τους συμπαρασταθεί με το δικό του τρόπο.

Τράβηξε κλήρο με σκοπό να στείλει γράμμα σε έναν από τους εκπαιδευτικούς των οποίων τα ονόματα και το σχολείο που υπηρετούν ήταν γραμμένα στην εφημερίδα. Νικητής αναδείχθηκε η Σοφία Γιαννήρη που εργάζεται ως αναπληρώτρια στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας.

Έλαβε λοιπόν ένα φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το εξής: «Για κ. Γιαννήρη (Δ/νση της γνωστή) Νηπιαγωγός, Παράλιο Άστρος (να αναζητηθεί στο νηπιαγωγείο όπου υπηρετεί)» και τα προσωπικά του στοιχεία. Ανοίγοντάς το βρήκε το απόκομμα της εφημερίδας με μία γραπτή αφιέρωση που έλεγε «Εύχομαι ο αγώνας σου να δικαιωθεί».

Επιθυμία του κ. Νίκου είναι να λάβουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί το ίδιο απόκομμα. Εμείς θα την πραγματοποιήσουμε ως ελάχιστη ένδειξη στην αλληλεγγύη που υπέδειξε και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας, ειδικά σε καιρούς που ο ατομικισμός πρεσβεύει στην καθημερινότητά μας.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Διαβάστε σχετικά: Δεν βγαίνει ο μήνας για τους αναπληρωτές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter