Γραμματέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων σε Λαγκάρντ: Η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα

Γραμματέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων σε Λαγκάρντ: Η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα

Σκληρή γλώσσα απέναντι στην Κριστίν Λαγκάρντ, για την καταστροφή που προκάλεσε η Τρόικα στην Ελλάδα χρησιμοποίησε ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Φίλιπ Τζένινγκς, μιλώντας στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων sda, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω. Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση».

Στο Νταβός «παλαιότερα μιλούσαν κυρίως για τον ανταγωνισμό. Σήμερα γίνονται συζητήσεις για την ισότητα, για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς ή τα ανθρώπινα διακαιώματα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν», είπε ο Τζένινγκς, ο οποίος κατήγγειλε την αυξανόμενη ανισότητα.

Η προδοσία των εργαζομένων, όπως την αποκαλεί, σφράγισε τις συζητήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Έστω και αν δεν λαμβάνονται αποφάσεις από αυτό, δεν αποκλείονται συζητήσεις για βελτιώσεις και το άνοιγμα ανάλογων δρόμων. Είναι ένας τόπος όπου οι συνδικαλιστές μπορούν αβίαστα να συνομιλούν με τους επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και με εκπροσώπους του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Σήμερα έχουμε μια θέση στο τραπέζι, μια φωνή και αυτή ακούγεται. Αυτό δεν ήταν πάντα έτσι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνέβαλε στο να αλλάξει αυτό», δήλωσε ακόμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter