Γραμματόσημα με… μουσακά και αρνάκι προωθούν την «σύγχρονη» ελληνική κουζίνα

Γραμματόσημα με… μουσακά και αρνάκι προωθούν την «σύγχρονη» ελληνική κουζίνα

Τα στερεότυπα της ελληνικής κουζίνας συγκεντρώνονται σε τέσσερα γραμματόσημα.

Σε μια ειδική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε στις 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο, Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») και έχουν κοινή θεματολογία, τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν να «τιμήσουν» την ελληνική γαστρονομία με τέσσερα πιάτα, κακήν κακώς φωτογραφημένα με αισθητική κατευθείαν βγαλμένη από μενού ταβέρνας της δεκαετίας του ’80.

Δυστυχώς όλα αυτά τα στερεότυπα για το ελληνικό φαγητό, όπως ο μουσακάς, το αρνάκι, η χορτόπιτα, συγκεντρώνονται σε αυτή τη συλλογή που κάθε άλλο παρά μπροστά πηγαίνει τη χώρα μας στο να εξελιχθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου χτίζοντας ένα σύγχρονο προφίλ.

Η κουζίνα αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που πρέπει να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεί βασικό όπλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ιδέα μας πηγαίνει βήματα πίσω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter