«Γραμμή» Θεοδωρικάκου σε Βορίδη και διαπιστευτήρια αφοσίωσης στον Μητσοτάκη

«Γραμμή» Θεοδωρικάκου σε Βορίδη και διαπιστευτήρια αφοσίωσης στον Μητσοτάκη

Κατευθύνσεις στον διάδοχό του στο υπουργείο Εσωτερικών έδωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας με νόημα την ταύτισή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργικό συμβούλιο εξαιτίας -κατά τα δημοσιεύματα- του παράλληλου μηχανισμού που αποπειράθηκε να στήσει με την αρωγή αυτοδιοικητικών στελεχών.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ. Η ομιλία του κινήθηκε με βάση το τρίπτυχο: απολογισμός, «γραμμή» στον διάδοχο και διαπιστευτήρια αφοσίωσης στον πρωθυπουργό. Ως προς το τελευταίο, δεν πρέπει να αγνοηθούν τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που έχουν έρθει στο φως από φιλοκυβερνητικά Μέσα, γεγονός που θα αναγκάσει -κατά τις πληροφορίες- τον κ. Θεοδωρικάκο να δώσει τη μάχη του «σταυρού».

Το πρώην στέλεχος της ΚΝΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου του από τον Μάκη Βορίδη και προχώρησε σε απολογισμό των πεπραγμένων του στο υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία, έδωσε πολιτικές κατευθύνσεις στον πάλαι ποτέ γ.γ. της ΕΠΕΝ, αναφερόμενος στη «συνέχιση της δουλειάς» σε σχέση με το προσοντολόγιο, τις προσλήψεις και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Είναι αυτονόητο για εμένα ότι θα συνεχίσω να στηρίζω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε την ταύτισή του με τον πρωθυπουργό: «Μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στις αξίες της παράταξής μας. Τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αυτές εκπροσωπεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τον οποίο ταυτίστηκα από την αρχή, προτού εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζω να το κάνω με απόλυτη αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter