Grammys 2022: Oι νικητές των βραβείων – Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη βραδιά

Grammys 2022: Oι νικητές των βραβείων – Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη βραδιά
Jon Batiste, winner of the awards for best American roots performance for "Cry," best American roots song for "Cry," best music video for "Freedom," best score soundtrack for visual media for "Soul," and album of the year for "We Are," poses in the press room at the 64th Annual Grammy Awards at the MGM Grand Garden Arena on Sunday, April 3, 2022, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)

Τα 64α ετήσια βραβεία Grammy πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά από καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία τελετής τους που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η πλειονότητα των βραβείων απονεμήθηκε στην πρεμιέρα της τελετής, που πραγματοποιήθηκε πριν από την τηλεοπτική μετάδοση.

Το σόου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λας Βέγκας, στην MGM Grand Garden Arena και ο Τρέβορ Νόα επέστρεψε ως οικοδεσπότης.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Jon Baptist, ο frontman της μπάντας από το «The Late Show With Stephen Colbert», που κέρδισε πέντε βραβεία Grammy. Παράλληλα, η 19χρονη ποπ καλλιτέχνης Ολίβια Ροντρίγκο, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη και το καλύτερο ποπ φωνητικό άλμπουμ.

Οι Rodrigo, BTS, Lil Nas X, Silk Sonic, Billie Eilish, J Balvin, Carrie Underwood και Lady Gaga πραγματοποίησαν την εμφάνιση τους επί σκηνής των μουσικών βραβείων Grammy 2022, με τη Lady Gaga να είναι εμφανώς συγκινημένη μετά και την αφιέρωση του κομματιού «Do I love you?», στον φίλο της Tony Bennett.

Τα βραβεία Grammy απότισαν φόρο τιμής τον Taylor Hawkins, τον ντράμερ των Foo Fighters που πέθανε πρόσφατα, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες όπως οι Cynthia Erivo, Leslie Odom Jr., Ben Platt και Rachel Zegler, ερμήνευσαν κομμάτια του επίσης προσφάτως αποθανόντα Stephen Sondheim, συνθέτη και δημιουργού αμέτρητων τραγουδιών που έπαιξαν σε ταινίες του Hollywood.

https://www.youtube.com/watch?v=7HdjfJGC5-U

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η παρουσία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρενέβη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην τελετή απονομής, ζητώντας από όσους την παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα του «με όποιο τρόπο μπορείτε».

«Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών», δήλωσε ο Ζελένσκι ο οποίος εμφανίστηκε στο βίντεο φορώντας το γνωστό χακί μπλουζάκι. «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε.

Πηγές: NBC, CBS

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter