#GrazieVale: Το «αντίο» του κορυφαίου στο MotoGP – Αποθέωση για τον Βαλεντίνο Ρόσι (Video)

Στην ιστορία θα μείνει η Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 καθώς, για τους φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα αποτελεί ορόσημο γιατί ο Βαλεντίνο Ρόσι ο άνθρωπος – θρύλος των δύο τροχών αποσύρθηκε από το MotoGP, μετά από 26 χρόνια. Ο «τελευταίος χορός» για τον κορυφαίο αθλητή – σταρ της κατηγορίας.

Δάκρυα χαράς για τους φίλους του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποχαιρέτισαν τον «Γιατρό» με μηνύματα αγάπης στα Social Media που κατακλύστηκαν από το μήνυμα #GrazieVale. Επίσης, ενδεικτικά του κλίματος ήταν και τα δάκρυα των συναθλητών του, όπως φυσικά του Ντανίλο Πετρούτσι που ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου GP για τον συμπατριώτη του, στην πίστα της Βαλένθια, πολυνίκη της κορυφαίας κατηγορίας που κατάφερε το όνομά του να είναι πλέον συνυφασμένο με το άθλημα.

 

Το τέλος του Grand Prix βρήκε τον «Γιατρό» στην 10η θέση, κάτι που λίγη σημασία έχει, έχοντας πίσω του τον πολύ καλό του φίλο Φράνκο Μορμπιντέλι και λίγο πιο πίσω τον επίσης Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Συνολικά, σε επίπεδο Moto GP αγωνίστηκε 372 φορές και ανέβηκε στο βάθρο 199. Συνολικά κατέκτησε επτά πρωταθλημάτων (2001, 2002, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009) Moto GP, από ένα στα 125 (1997) και τα 250 (1999). Το βασικότερο επίτευγμά του ήταν πως κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια, με τις οδηγικές του ικανότητες, σε ένα άθλημα που δεν στερείτο σπουδαίων αναβατών, κυριολεκτικά να το «απογειώσει».

 

Το ταλέντο μεγάλη κατηγορία παραμένει πλούσιο και εξίσου λαμπρό, αλλά και η αγωνιστική απώλεια του Βαλεντίνο Ρόσι και του θρυλικού «46», είναι δυσαναπλήρωτη.

 


Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν αποσύρεται γενικώς από την ενεργό δράση, μόνο από την πολύ απαιτητική κατηγορία του MotoGP. Προφανώς και δεν θα σταματήσει να είναι κοντά στη μεγάλη του αγάπη, τους δύο τροχούς.

Άλλωστε στα 42 του χρόνια παραμένει «έφηβος», έχοντας πλέον τη δική του ομάδα, και παράλληλα περιμένοντας τον «διάδοχο» Ρόσι, το παιδί του με την αγαπημένη του Φραντσέσκα.

#GrazieVale

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter