Greece For Assange: Νέα Διαδικτυακή Συνάντηση για Ενημέρωση και Συντονισμό Δράσεων

Greece For Assange: Νέα Διαδικτυακή Συνάντηση για Ενημέρωση και Συντονισμό Δράσεων

Σάββατο, 9.1.21

Ώρα 7.00 μμ -8.30 μμ

με είσοδο ελεύθερη στο σύνδεσμο :

https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

H Eλληνική Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, Greece for Assange, έλαβε γνώση της απόφασης της 4ης Γενάρη 2021 του βρετανικού δικαστηρίου στο Λονδίνο που αρνείται την έκδοση στις ΗΠΑ του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη των Wikileaks.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πρώτη νίκη. Ωστόσο η αμερικάνικη πλευρά που καταδιώκει τον Ασάνζ έχει στη διάθεσή της δεκατέσσερις μέρες από σήμερα ώστε να κάνει έφεση στην απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου (1).

Όπως μας ενημερώνουν μέλη της ομάδας νομικών συμβούλων του Ασάνζ και της διεθνούς καμπάνιας υποστήριξής του που βρίσκονται στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής δικαστικής αρχής δήλωσε ότι έφεση θα γίνει. Όμως η επιλογή αυτή υπόκειται σε πολιτική απόφαση άνωθεν. Σημειωτέον ότι η υγεία του Τζούλιαν είναι σε κάκιστη κατάσταση και η σημερινή πανδημία θερίζει στις φυλακές όπου κρατείται.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε συνεχή επαγρύπνηση και όχι επανάπαυση καθώς και τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση με το κοινό, τo ερχόμενo Σάββατο,

9 Γενάρη 2021 από 7 έως 8.30μμ με είσοδο ελεύθερη στο σύνδεσμο :

https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

H ελευθερία του λόγου και του τύπου και η εξασφάλιση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μέσα από την υπεράσπιση και την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ παραμένουν καίρια αιτήματα που αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον της χειμαζόμενης Δημοκρατίας.

Πρωτοβουλία Greece for Assange

  • Αναστασία Πολίτη – Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα, Αθήνα/ Παρίσι
  • Ελένη Καρασαββίδου – Art Attack, Θεσσαλονίκη 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter