Greek Mafia: Νέα επιβεβαίωση του Documento για τα κινητά που αποκάλυπταν σχέσεις με την ΕΛΑΣ αλλά δεν ελέγχθηκαν

Greek Mafia: Νέα επιβεβαίωση του Documento για τα κινητά που αποκάλυπταν σχέσεις με την ΕΛΑΣ αλλά δεν ελέγχθηκαν

Κλήση για ανωμοτί κατάθεση έλαβαν από τις δικαστικές Αρχές τουλάχιστον τρεις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι ελέγχονται για ύποπτες ενέργειες και ενδεχόμενη υποβοήθηση του οργανωμένου εγκλήματος. Πρόκειται για επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Documento που πριν από έναν χρόνο έφερνε στο φως µηνύµατα SMS και επικοινωνίες για την ευχέρεια µε την οποία η µαφία κινείται στο εσωτερικό της αστυνοµίας αποκαλύπτοντας ότι το τηλέφωνο του πρώην αστυνομικού αρχηγού της Greekmafia αλλά και το τηλέφωνο του δολοφονημένου μέλους της Μήτσου, δεν είχαν ελεγχθεί κατά την ερευνα γιατί αποκάλυπταν σχέσεις με την ΕΛΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα: Mαφιόζοι διοικούν την αστυνομία

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα», ο ένας από τους αξιωματικούς που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη είχε σειρά συνομιλιών και ανταλλαγής μηνυμάτων με ιδιώτη που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο καυσίμων και δολοφονήθηκε από την Greek Mafia το 2022.

Παράλληλα, καλούνται για έγγραφες εξηγήσεις δύο αξιωματικοί οι οποίοι φέρεται να έκρυψαν το κινητό πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ που είχε δολοφονηθεί την Πρωτομαγιά του 2018 στην Παλλήνη. Η απόκρυψη είχε συσχετισθεί με προσπάθεια να μην αναδειχθούν επίμαχα μηνύματα του θύματος με πολιτικούς και υψηλόβαθμούς υπηρεσιακούς παράγοντες, επισημαίνουν τα «Νέα», επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε αποκαλύψει το Documento τον Φεβρουάριο του 2023.

Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Το Documento είχε φέρει στη δημοσιότητα και στο φύλλο της 5ης Φεβρουαρίου µηνύµατα SMS και επικοινωνίες που αποκαλύπτουν την ευχέρεια µε την οποία η µαφία κινείται στο εσωτερικό της αστυνοµίας. Τα στοιχεία αυτά εξήχθησαν από το τηλέφωνο του επιχειρηµατία στον τοµέα των καυσίµων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες.

Οπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο.

Τα στοιχεία που προέκυπταν από το τηλέφωνο του δολοφονηθέντος και παρότι αποκάλυπταν τέρατα και σηµεία, δεν είχαν διοχετευτεί στην εισαγγελία για να ξεκινήσει έρευνα σε όσα αποκαλύπτονταν για αστυνοµικούς και τις διασυνδέσεις τους µε τη µαφία. Από τα στοιχεία του τηλεφώνου συνάγεται το συµπέρασµα ότι οι επαφές έφταναν και σε πολιτικό επίπεδο, αφού αναφέρονταν λεπτοµέρειες για πολιτικές προθέσεις που τους γνωστοποιούνται.

Οι διασυνδέσεις

Στην περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηµατία Γ. Μήτσου τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση του τηλεφώνου του αποδείκνυαν ότι ανώτεροι αξιωµατικοί της αστυνοµίας είχαν σχέση µαζί του και τον ενηµέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεµπορία καυσίµων. Ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις µέσω των οποίων τοποθετούσε αστυνοµικούς σε υπηρεσίες όπως αυτή της ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος ή των Ανθρωποκτονιών για να έχει έλεγχο. Ουσιαστικά, δεν επρόκειτο για ενδιαφέρον που περιορίζεται στην κάλυψή του σε λαθρεµπόριο καυσίµων αλλά συνιστά έλεγχο της αστυνοµίας.

Όσον αφορά την επιχείρηση αποσιώπησης των στοιχείων, το Documento είχε επισημάνει ότι η πιο χαρακτηριστική υπόθεση είναι αυτή µε τη δικογραφία που σχηµατίστηκε για τη δολοφονία του αρχηγού της Greek mafia Σπύρου Παπαχρήστου. Ο πρώην αστυνοµικός των ΕΚΑΜ,  έπεσε νεκρός ύστερα από ενέδρα την 1η Μαΐου 2018. Το τηλέφωνό του, το οποίο περισυλλέχθηκε  ως στοιχείο από την Υποδιεύθυνση Εγκληµάτων κατά Ζωής της αστυνοµίας, αλλά παρέµεινε στα συρτάρια της υπηρεσίας επί δύο χρόνια και ένα µήνα.

Κάποια στιγμή, το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έστειλε το τηλέφωνο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο του περιεχομένου, αλλά τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν δεν ερευνήθηκαν και δεν παραδόθηκαν σε εισαγγελικές αρχές για να ξεκινήσουν έρευνα και ποινική διαδικασία εναντίον των επιόρκων. Αντιθέτως εδώ και χρόνια αποτελούν υλικό εκβιασµών στο εσωτερικό της αστυνοµίας και όπλο των αντιµαχόµενων πλευρών.

Διαβάστε επίσης: Τα κινητά της Greek mafia που ήξεραν πολλά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter