Γρίφος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Γρίφος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ανακοινώθηκε νωρίτερα ο πρώτος κύκλος των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Υποψήφιοι είναι όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, πλην φυσικά όσων ήταν ήδη στην αυτοδιοίκηση όπως η κα. Δούρου, οι οποίοι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι.

Από εκεί και μετά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον νυν Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, να κατεβαίνει υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης μέχρι την εθνική κάλπη θα είναι ο Λευτέρης Κρέτσος.

Ωστόσο η ανακοίνωσή του προφανώς σκοντάφτει στις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν προκειμένου να κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου μαζί με τον κ. Κρέτσο ακούγονται το όνομα της κας Αχτσιόγλου, η οποία σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κας Σβίγκου η οποία είναι υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του πρώην ευρωβουλευτή με το Ποτάμι και πρώην πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη και του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Με δεδομένο ότι οι εκλόγιμες θέσεις θα είναι τέσσερις ή πέντε είναι αυτονόητο ότι εδώ ο πρωθυπουργός καλείται στην κυριολεξία να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Σε ότι αφορά τέλος τη διεύρυνση προς την κεντροαριστερά και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στις σημερινές υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται το όνομα του Γιάννη Ραγκούση στη Β΄ Πειραιά ο οποίος συμμετέχει και στον άτυπο πρωινό καφέ και της Μαρίας Ρεπούση στην Α΄ Πειραιά.      

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter