Γρηγόρης Ψαριανός: Πίνε και κλάνε

Γρηγόρης Ψαριανός: Πίνε και κλάνε

Αριστερό με αύρα αναρχίας και Τζίμη Πανούση ξεκίνημα από τον Συνασπισμό. Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά με τη ΔΗΜΑΡ, μετά με το Ποτάμι, μετά με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. «Ψηφοδέλτια σταύρωνα/ κι όλη νύχτα καύλωνα/ Στης Βουλής τα έδρανα/ αχ κι εγώ να έκλανα» είναι οι στίχοι της εκκίνησής του. Αργότερα όντως έκλασε τα πάντα. Ιδέες, αξίες, συντρόφους και κυρίως τον εαυτό του. «Για τους δημοκράτες του 1-1-4, του Πολυτεχνείου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του εκσυγχρονισμού, της ΟΝΕ και της Ευρώπης, του Μένουμε Ευρώπη και του ΝΑΙ, φαίνεται να έχει φτάσει η ώρα να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη…». Αυτά τα σάλια άνοιξαν τον δρόμο του για τα ρετιρέ.

Ο Μητσοτάκης τον αγκάλιασε, τον φίλεψε, τον έβαλε στα μεγάλα σαλόνια, τον έκανε και βουλευτή και μετακλητό του Μαξίμου –παρά τω Πικραμμένω, αν έχετε τον Θεό σας!– και υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές. Κάτι τέτοιες κομμένες κεφαλές τις θέλει το Μητσοτακέικο πάνω από το τζάκι της Μαρέβας. Να βλέπουν όλοι την πειθώ του χρήματος και της εξουσίας, τη δύναμη της σοφίας και της μαφίας που η δυναστεία διαθέτει. Σκυφτός έκτοτε τρεκλίζει στη δημόσια ζωή, την οποία κοσμεί κατά καιρούς με τις κλανιές του. «Πίνε και κλάνε» είναι το σύνθημα που του ταιριάζει. Με τελευταία επιβεβαίωση την εκπωμάτιση για σκουλήκια, αλήτες, μαφιόζους καθηγητές.

Το σύστημα του Πιερρακάκη έπεσε, οι καθηγητές τού φταίνε του Μητσοτάκη. Και βγήκε το τσιράκι να τους βρίσει. Αλλά έχει και την πλάκα του. Να μιλάει ο Ψαριανός για σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους είναι τόσο ζωντανή περιγραφή της δικής του εικόνας που δεν χρειάζονται σχόλια. Εκείνο που χρειάζεται σχόλιο είναι ότι ο Μητσοτάκης τον κρατάει στα ψηφοδέλτια. Ο ίδιος Μητσοτάκης που έπαθε ηθικό ντελίριο με τους στίχους του Μιθριδάτη. Και ο Σκέρτσος τον υπερασπίζεται κατ’ εντολήν του. Δεν εννοούσε τους καθηγητές, εννοούσε κάποιες συμπεριφορές, είναι το ανεκδιήγητο που είπε. Τελικά φαίνεται ότι όλοι τους εκεί απολαμβάνουν το άρωμα Ψαριανού.

Καμιά έκπληξη. Στο κοφίνι που χωράνε ο Πικραμμένος και ο Πλεύρης, ο Πιερρακάκης και ο Αδωνης, ο ανεψιός και ο Κοντολέων, ο Βορίδης και ο Πάτσης, γιατί να περισσεύει ο Ψαριανός; Ισα ίσα που έχει ρόλο ο άνθρωπος σημαντικό. Να βλέπουν όλοι το κατάντημα και τον οδοστρωτήρα. Να κατανοούν ότι όλα και όλοι εξαγοράζονται. Και να πικραίνονται που αυτή η μαφία του λόγου και της πράξης, η συμμορία που κλάνει κάθε μέρα τον ελληνικό λαό, ψηφίζεται πανηγυρικά από αυτόν. Ούτε λόγος: ο Ψαριανός είναι δείγμα δωρεάν του κόσμου που ο Μητσοτάκης επαγγέλλεται. Είναι ιδέα. Απόδειξη ότι η εξουσία και το χρήμα δεν έχουν μυρωδιά, όσο κι αν κλάνει ο κάτοχός τους. Πιάστε τη μύτη σας και ξαναψηφίστε τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter