ΓΣΕΕ: Να πάρει πίσω τις 75 απολύσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Να παρέμβει η κυβέρνηση

ΓΣΕΕ: Να πάρει πίσω τις 75 απολύσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Να παρέμβει η κυβέρνηση

«Να πάρει πίσω τις απολύσεις των εργαζομένων» καλεί η ΓΣΕΕ τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ΓΣΕΕ, τονίζοντας πως η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ «για την απαράδεκτη πρακτική της να προχωρήσει στην απόλυση 75 εργαζομένων, εξειδικευμένων τεχνιτών, οι οποίοι εργάζονταν τρία χρόνια στην εταιρεία. Ιδιαίτερα σήμερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα, τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την προσπάθεια όλων μας να σταθεί η χώρα όρθια».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα, ώστε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Με σημερινή εκ νέου ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απαντά στις αιτιάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τονίζοντας πως «όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ό,τι χαρτί περιτυλίγματος και αν βάλει, η μη ανανέωση συμβάσεων των 75 συναδέλφων μας, είναι ΑΠΟΛΥΣΗ!» Και προσθέτει: «Με δεδομένη δε την ευνοϊκή της μεταχείριση και την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει με απόφαση τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της σημερινής, οι απολύσεις αυτές την 1η του Μάη αποτελούν μνημείο κυνισμού και ανηθικότητας και έρχονται να προστεθούν στις ήδη 21 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2019!».

Διαβάστε επίσης: ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Καμία απόλυση εργαζομένου εν μέσω πανδημίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter