ΓΣΕΕ: Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΓΣΕΕ: Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η κυβερνητική απόφαση να λειτουργούν και τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα που κάνουν πωλήσεις με τη μέθοδο click away, σε συνδυασμό με την πρόταση του γνωστού για τις καλές του σχέσεις με την κυβέρνηση ιδρυτή των Jumbo Απ. Βακάκη, να ανοίξει το λιανεμπόριο από 1ης Ιανουαρίου με λειτουργία 7 μέρες την εβδομάδα 12 ώρες την ημέρα, προκάλεσαν τις αντιδράσεις της ΓΣΕΕ και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, «με πρόσχημα την πανδημία νομοθετούνται μόνιμα μέτρα, χωρίς ημερομηνία λήξεως, εντάσσοντας κι άλλους κλάδους και επαγγέλματα στην κυριακάτικη εργασία όπως τις φαρμακαποθήκες και το λιανεμπόριο, μέσω της δυνατότητας παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής».

Με τη Δράση «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!», ΓΣΕΕ και Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και καλούν όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

«Με σεβασμό και κατανόηση στην κρίση πανδημίας και το πλήγμα που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, «παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους: τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης».

Διότι κοινή εκτίμηση της Συνομοσπονδίας και της Ένωσης, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει:

• στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, που θα εξαφανίσει κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• στην αναστάτωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων, παραβιάζοντας θεμελιώδη, συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κατακτημένα, εργασιακά δικαιώματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter