ΓΣΕΕ: Ράπισμα στη Δημοκρατία η παρεμπόδιση της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία

ΓΣΕΕ: Ράπισμα στη Δημοκρατία η παρεμπόδιση της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία

Με μια προκλητική απόφαση για τα δικαστικά χρονικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά κάνει δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου Εφοπλιστών και απαγορεύει τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην αυριανή απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Πρόκειται για ένα ισχυρό ράπισμα στη Δημοκρατία, μια επικίνδυνη σελίδα για τη δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: «Παράνομη» κηρύχθηκε η απεργία των ναυτεργατών

Όπως επισημαίνει, «μια απαράδεκτη πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και νομικά ενέργεια των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, βρήκε ευήκοα ώτα στη δικαιοσύνη, αλλά το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα την αφήσει αναπάντητη. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία προστατεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά και από το ελληνικό Σύνταγμα ως δικαίωμα με συλλογική και ατομική διάσταση για την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας υπογραμμίζει ότι, με την 24ωρη απεργία της, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της – και ως εκ τούτου την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία – «και καλεί τους ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά».

«Ώρα είναι να θεωρήσουν παράνομη και την απεργία της ΓΣΕΕ…» σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter