Guardian: Δημοσίευμα «βόμβα» για τη λίστα Επστάιν – Στο προσκήνιο και το όνομα του Μπιλ Κλίντον

Guardian: Δημοσίευμα «βόμβα» για τη λίστα Επστάιν – Στο προσκήνιο και το όνομα του Μπιλ Κλίντον

Εξελίξεις στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν  καθώς από την Τρίτη (2/1), δικαστής της Νέας Υόρκης έχει τη δυνατότητα να δώσει στη δημοσιότητα τα περίπου 200 ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των συνεργατών του στις υποθέσεις sex trafficking.

Μέχρι τώρα, τα ονόματα στις δικογραφίες ήταν κωδικοποιημένα ως «John» και «Jane Doe». Μεταξύ αυτών, φέρεται να βρίσκεται και το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον!

Ο Guardian αναφέρει ότι η προθεσμία για τις ενστάσεις και την αποσφράγιση των ονομάτων έληξε την Πρωτοχρονιά.

Πλέον, τα πάντα βρίσκονται στα χέρια της δικαστή Λορέτα Πρέσκα, η οποία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην αποκάλυψη των ονομάτων που έχουν καταγραφεί στα δικαστικά έγγραφα, ή θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά απ’ αυτά τα πρόσωπα είναι ήδη γνωστοί για τη συνεργασία που είχαν με τον Τζέφρι Επστάιν, είτε είχαν επιβιβαστεί στα τζετ του, με προορισμό το ιδιωτικό νησί στις Παρθένες Νήσους.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα ονόματα των «John Does», των ανδρών υπόπτων, πιθανότατα περιλαμβάνουν «έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ηθοποιούς, ακαδημαϊκούς και έναν βρετανό πρίγκιπα (σ.σ τον πρίγκιπα Άντριου».

Τα ονόματα των John Does θα εξεταστούν κυρίως και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ηθοποιούς, ακαδημαϊκούς και, ως γνωστόν, τον απομονωμένο πλέον Βρετανό πρίγκιπα.

Στο προσκήνιο και ο Κλίντον

Το ABC News ανέφερε ότι «αναγνώρισε» τον Μπιλ Κλίντον ως «John Doe 36», με την περίπτωσή του να αναφέρεται σε περισσότερες από 50 καταθέσεις στα δικαστικά αρχεία.

Μάρτυρας δεν προέβη σε ισχυρισμούς για αδικήματα του Κλίντον, αλλά υποστηρίζει ότι τον συνάντησε στο νησί, το οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει ότι… δεν επισκέφθηκε ποτέ.

Τα αρχεία πτήσεων που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Έπσταιν φανέρωσαν ότι ο Κλίντον χρησιμοποιούσε εκτενώς το αεροπλάνο του Επστάιν, μεταξύ άλλων σε ταξίδια στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι, μετά το τέλος της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Η περίπτωση Κλίντον είχε εμφανιστεί και σε άρθρο του περιοδικού New York το 2002. Tότε, είχε χαρακτηρίσει τον Επστάιν ως «επιτυχημένο χρηματοδότη και αφοσιωμένο φιλάνθρωπο».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι διέκοψε τη συνεργασία του με τον Επστάιν το 2005, αφού ο χρηματοδότης του Χόλιγουντ κατηγορήθηκε για υπόθεση sex trafficking. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε, και ο Έπσταιν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

To 2019, όταν ο Επστάιν συνελήφθη, ο Κλίντον εξέδωσε νέα δήλωση, τονίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει με τον Επστάιν «εδώ και πάνω από μια δεκαετία» και ότι «δεν έχει πάει ποτέ στο νησί, στο ράντσο του Επστάιν στο Νέο Μεξικό ή στην κατοικία του στη Φλόριντα» και ότι «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα εγκλήματα του Επστάιν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter