Guardian: Η λιτότητα στρέφει τους πολίτες κατά του ευρώ

Guardian: Η λιτότητα στρέφει τους πολίτες κατά του ευρώ

Αν οι Βρυξέλλες δεν υποχωρήσουν, η καταστροφή προσεγγίζει την Ιταλία και την Ε.Ε, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει μια πολιτική στροφή εναντίον του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε. από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία και οι Βρυξέλλες πρέπει να σταματήσουν την εξάπλωση. Η νέα ιταλική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τους κανόνες της ευρωζώνης. Η Άγκελα Μέρκελ, που φέρει την κύρια ευθύνη για την καταστροφή της ευρωζώνης της λιτότητας, δήλωσε ότι θα εργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση αρκεί να κάνει σεβαστούς τους κανόνες» γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: 

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα υπέφερε από την τιμωρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι φοβόταν “την ιδεολογική ή την πολιτική επιμόλυνση” και όχι την “οικονομική”. Η Ελλάδα θα έπρεπε να λάβει το μάθημά της, με άλλα λόγια, θα έπρεπε να αποθαρρυνθεί η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία από το να επιλέξουν πολιτικές κατά της λιτότητας στην ευρωζώνη. Η συνέχιση αυτής της προσέγγισης προκαλεί καταστροφή όχι μόνο στα εκατομμύρια που επλήγησαν από τη λιτότητα αλλά και στο μέλλον της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Μια νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία στην Ισπανία και, τώρα, θα πρέπει να οικοδομήσει ένα συνασπισμό αλλαγής εντός της Ε.Ε» καταλήγει ο Guardian.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter