Guardian: Ο Ιμάμογλου είναι η νέα ελπίδα για τη δημοκρατία στην Τουρκία

Guardian: Ο Ιμάμογλου είναι η νέα ελπίδα για τη δημοκρατία στην Τουρκία

Από αουτσάιντερ στην εσωκομματική διαδικασία επιλογής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τον υποψήφιο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητο νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών μετά και από την πρωτοφανή επανάληψη της διαδικασίας την Κυριακή. Μια νέα μέρα ξημέρωσε στη γείτονα.

Είναι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτός που έχει πει ότι «όποιος κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία». Έτσι εξηγείται η αδυναμία του να δεχθεί την ήττα του Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψηφίου του κόμματος του, Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AKP), στις εκλογές του Μαρτίου. Έτσι εξηγείται και η ευφορία που έχει διαχυθεί από χθες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, με την είδηση της καθαρής επικράτησης με ποσοστό 9% του 49χρονου Ιμάμογλου.

«Για χάρη της Κωνσταντινούπολης και για χάρη της νομιμότητας όλων των μελλοντικών εκλογών στη χώρα μας, πιστεύω ότι σήμερα ο κόσμος θα κάνει τη σωστή επιλογή», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, λίγο αφότου ψήφισε την περασμένη Κυριακή. Και ο κόσμος τον άκουσε.

Για τον πιο διακεκριμένο αντίπαλο του προέδρου Ερντογάν, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian και για μια απρόσμενα νέα ελπίδα για την τουρκική δημοκρατία.

Ο Ιμάμογλου επέλεξε να γυρίσει τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης και να συζητήσει με τους πολίτες τα θέματα που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που συμμετείχε στις – γεμάτες εθνικιστικές εξάρσεις – συγκεντρώσεις του προέδρου Ερντογάν.

«Ο Ιμάμογλου αντιπροσωπεύει όλα όσα έχουμε πεθυμήσει εδώ και καιρό» ανέφερε ένας ανώνυμος ακτιβιστής στον Guardian. «Είναι έξυπνος, έχει μια εξαιρετική πορεία και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν το 2023».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter