Guardian: Ο Μητσοτάκης αντιμέτωπος με την οργή και την κριτική ακόμα και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

Guardian: Ο Μητσοτάκης αντιμέτωπος με την οργή και την κριτική ακόμα και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ

Το χάος που προκλήθηκε στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται στην Αττική Οδό, τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τα κλειστά σχολεία, σχολιάζει σε εκτενές δημοσίευμα η εφημερίδα Guardian ξεκινώντας το ρεπορτάζ με το «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, «για την έλλειψη ετοιμότητας της πολιτείας να αντιμετωπίσει τη χιονοθύελλα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

«Το άνευ προηγουμένου θέαμα των επίλεκτων δυνάμεων που κλήθηκαν να απομακρύνουν τους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί σε οχήματα κατά μήκος του κεντρικού περιφερειακού δρόμου της πρωτεύουσας άφησε την κυβέρνηση να εκτεθεί καθώς συνεχίζει να υπολογίζει τις ζημιές στον απόηχο της κακοκαιρίας» επισημαίνει η αρθρογράφος του κειμένου.

Το δημοσίευμα περιγράφει εκτενώς τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η χώρα αυτές τις μέρες αλλά και την οργή του ελληνικού λαού ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην ασυνήθιστη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα ελληνικά ΜΜΕ, κάτι το οποίο όπως σχολιάζει, δε συνηθίζεται.

«Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σχολιάζει και την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ μετεωρολόγων και κυβέρνησης λέγοντας πως «οι μετεωρολόγοι δεν λυπήθηκαν το Μαξίμου». Παραθέτει μάλιστα δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, που τονίζει ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί λεπτομερώς και έγκαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις προγνώσεις. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία … σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Τέλος, σημειώνεται ότι το άρθρο αναφέρεται και στην δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί επικοινωνιακό τρικ τα περί αποζημιώσεων σε όσους εγκλωβίστηκαν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter