Guardian: «Πολύ λίγη και πολύ αργά η απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη»

Guardian: «Πολύ λίγη και πολύ αργά η απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη»

Εκτενές ρεπορτάζ του Guardian σχετικά με την προσπάθεια απαγόρευσης του ναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη, με τη βρετανική εφημερίδα να επισημαίνει ότι «μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα λύνει», αναλύοντας ότι επί δύο χρόνια ο καταδικασμένος Κασιδιάρης χρησιμοποιεί τα social media για την προεκλογική εκστρατεία του.

«Παρά το γεγονός πως ο Κασιδιάρης και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί, τα μηνύματα βρίσκουν τον δρόμο τους χωρίς να ξεθωριάζουν», επισημαίνει η Έλενα Σμιθ στο ρεπορτάζ της.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εκτίμηση του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Signal, η οποία μελετά τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. «Δόθηκε στον Κασιδιάρη η ευκαιρία να διεξάγει ραδιοφωνικές εκπομπές από το κελί του στη φυλακή, ενώ φάνηκε αποτελεσματικός στη χρήση των social media βρίσκοντας ερείσματα στους νέους. Είναι ανησυχητικό. Εάν οι εκλογές γίνονταν αύριο, το κόμμα του πιθανότατα να ξεπερνούσε το όριο του 3% μπαίνοντας στη Βουλή», επεσήμανε ο Κωστής Παπαϊωάννου.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε δράσει αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποξενωθεί από την εκλογική βάση του Κασιδιάρη. Έχει χάσει κοινό, ειδικά μεταξύ των δεξιών στη Βόρεια Ελλάδα και επιθυμούσε να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους», συμπλήρωσε ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter