Guardian: «Συστηματικά τα βασανιστήρια ισραηλινών σε Παλαιστίνιους κρατούμενους»

Guardian: «Συστηματικά τα βασανιστήρια ισραηλινών σε Παλαιστίνιους κρατούμενους»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Οι μοναχικές πρωτοβουλίες του Μακρόν μπερδεύουν την πλειοψηφία». Ουκρανία, αγροτική κρίση, RN… Στην εθνική και διεθνή σκηνή, οι συνθήκες άσκησης της εξουσίας του Γάλλου προέδρου δημιουργούν σύγχυση. Στη Liberation διαβάζουμε: «ΟΗΕ: Βάσιμες ενδείξεις για σεξουαλική βία και ομαδικούς βιασμούς στις επιθέσεις της Χαμάς». «Συλλέχθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, ενδεικτικές διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, σεξουαλικών βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης», αναφέρει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Αριστεροί εξτρεμιστές ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν στο εργοστάσιο της Tesla». Ο Ντιέτμαρ Βόιντκε έκανε λόγο για «τρομοκρατία», ο Έλον Μασκ για «ακραία βλακεία». Η Tagesspiegel αναφέρει: «Όλα δείχνουν επανάληψη της μονομαχίας μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ». Ο νυν πρόεδρος εναντίον του πρώην προέδρου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τραμπ πλησιάζει πιο κοντά στην υποψηφιότητα με τις νίκες του στη Σούπερ Τρίτη». Εν τω μεταξύ, η Νίκι Χέιλι σημείωσε μια νίκη – έκπληξη στο Βερμόντ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ πλησιάζει την υποψηφιότητα για τους Ρεπουμπλικανούς με μια σειρά από νίκες». Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε μια σειρά από εσωκομματικές αναμετρήσεις πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στο να γίνει υποψήφιος του κόμματός του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Συστηματικά βασανιστήρια από το Ισραήλ σε Παλαιστίνιους κρατούμενους». Έκθεση της UNRWA περιγράφει εκτεταμένη κακοποίηση Παλαιστινίων κρατουμένων στα ισραηλινά κέντρα κράτησης. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι περικοπές στην Εθνική Ασφάλιση πυροδοτεί τη συζήτηση για εκλογές τον Μάιο». Πηγές των Τόρις απέρριψαν τις εικασίες για γενικές εκλογές τον Μάιο, επισημαίνοντας τα προηγούμενα σχόλια του Ρίσι Σούνακ για εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: ««Είναι παιδιά δύο μητέρων» Η νίκη της Ελίζας και της Σάρας». Δικαστήριο της Πάντοβα έκρινε ότι τα πιστοποιητικά γέννησης παιδιών με δύο μητέρες δεν μπορούν να ακυρωθούν κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Οι Βρυξέλλες ενισχύουν την αμυντική βιομηχανία απέναντι στη ρωσική απειλή». Η ΕΕ θέλει να εξοπλιστεί με περισσότερα όπλα, παραγωγική ικανότητα, έρευνα και επενδύσεις στην άμυνα απέναντι στη ρωσική απειλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter