Gunduz Agayev: Σκιτσάροντας τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο (Photos)

Gunduz Agayev: Σκιτσάροντας τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο (Photos)

Ο γνωστός εικονογράφος και γελοιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν, μετά την αστυνομία και τη θρησκεία, στη νέα του δουλειά «Femidead» στηλιτεύει τη χειραγώγηση της «τυφλής» Θέμιδας.

Τους λένε και υπασπιστές της Δημοκρατίας. Με ένα μόνο σκίτσο τους μπορούν να αποδομήσουν την όποιας μορφής εξουσία – πολιτική, θεσμών, ιδεών. Φτάνει ένα πενάκι, ένα αυθεντικά διεισδυτικό βλέμμα και πολύ χιούμορ για να σπάσουν την κρούστα κάθε σοβαροφάνειας, βάζοντάς τα στα ίσια με την καλά δουλεμένη προπαγάνδα της κάθε αρχής.

Έτσι ακριβώς βγάζει τη γλώσσα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης ανά τον κόσμο ο σκιτσογράφος από το Αζερμπαϊτζάν Gunduz Agayev. Συνθέτοντας τη Θέμιδα και τον θάνατο, βαφτίζει τη νέα σειρά σατιρικών σχεδίων του «Femidead», με σκίτσα που καταδεικνύουν ότι τελικά η Δικαιοσύνη δεν είναι… ιδιαίτερα τυφλή και κουβαλάει κι αυτή τόσο τις προκαταλήψεις όσο και -κυρίως- τις εξαρτήσεις της.

Καταγγέλλοντας ότι κάθε καθεστώς χειραγωγεί με άλλο τρόπο τη δικαστική εξουσία -άλλοι το κάνουν υπογείως κι άλλοι, που δεν πολυνοιάζονται για επιφάσεις δημοκρατικότητας, ωμά- κάνει στάση σε σειρά χωρών. Από την Κίνα και τις ΗΠΑ ως τη Γαλλία και, βέβαια, την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, τη Συρία -και όχι μόνο-, από την προσοχή του δεν ξεφεύγει ούτε η Ελλάδα.

Καθισμένη πάνω στη σημαία της ΕΕ -στοιχείο που στηλιτεύει την όχι πάντα συνεπή προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο λειτουργία της- η κατάκοπη, τυφλή Ελληνίδα Θέμις απλώνει ως κεσεδάκι του ζητιάνου την περίφημη ζυγαριά της και μαζεύει τα ψιλά της μπροστά από τον Παρθενώνα. 

Κάπως έτσι την είδε ο καλλιτέχνης, που βλέπει υγιή Δικαιοσύνη μόνο στη… Χώρα των Πιγκουίνων, την Penguinlandia του!

Δείτε όλα τα σκίτσα του καλλιτέχνη από την Ελλάδα και τον κόσμο.













Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter