Γώγος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Γώγος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Στις χθεσινές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του σε αυτή τη φάση» ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και για παράταση του lockdown.

Όπως είπε, υπάρχουν περιοχές σε έξαρση, υπάρχουν κόκκινες ζώνες που εναλλάσσονται και που μπορεί ανα πάσα στιγμή να είναι σαν αναφλεγείς βόμβες που μπορεί να πυροδοτήσουν το σύστημα.

Σχετικά με το άνοιγμα στο λιανεμπόριο εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα από την ερχόμενη Δευτέρα τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των εορτών υπήρξε αύξηση της κινητικότητας κατά 30%.

Όπως είπε την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, ωστόσο αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

«Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο της κατά ζώνης λειτουργίας το click away.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter