Γώγος: Δεν είναι στο τραπέζι το μέτρο για άτομα άνω των 65

Γώγος: Δεν είναι στο τραπέζι το μέτρο για άτομα άνω των 65

Για τα φαινόμενα συνωστισμού που συνεχίζονται στις πλατείες παρά το μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για μετά τα μεσάνυχτα αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Είναι κρίμα, αν είχαμε συμμορφωθεί όπως πρέπει, μάσκα, αποστάσεις και χέρια, θα μπορούσαμε να το ελέγξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τόνισε πως με τις συμπεριφορές αυτές «επανερχόμαστε στις συστάσεις από τις αρχές του καλοκαιριού». Σ’ αυτές τις συναθροίσεις, η πιθανότητα υπερμετάδοσης είναι μεγάλη» υπενθυμίζοντας πως στο εξωτερικό έχει καταγραφεί ένας άνθρωπος που έχει μολύνει 80 και 90 άτομα.

«Η διασπορά που καταγράφεται στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, εν πολλοίς οφείλεται και σε αυτά τα φαινόμενα» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε «μεταξύ των νέων, σε ηλικίες από 15 και πάνω, που συνωστίζονται στις πλατείες, ο ιός μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο όπως στους ενήλικες. Δεν είναι τελείως άτρωτοι, πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Είναι πιο σπάνια η μετάδοση του ιού σε εκείνους σε σύγκριση με τους ενήλικους. Όμως, ουδείς είναι άτρωτος και κανείς δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό του στον ιό αυτό».

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί. 

«Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη και σε μικρή ηλικία. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχει μια κλιμάκωση στα μέτρα. Ωστόσο, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για πιθανότητα νέων μέτρων όπως καθολική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ή την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους άνω των 65 χρόνων, ο καθηγητής διευκρίνισε πως «δεν είναι στο τραπέζι το μέτρο για τις ηλικίες άνω των 65 χρόνων» σε αντίθεση με αυτό που διακινείται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter