Γώγος: «Έξυπνη λύση» η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00

Γώγος: «Έξυπνη λύση» η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, μέσα στο Σαββατοκύριακο άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος στις «κόκκινες» περιοχές, όπως σε Αττική και Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «έξυπνη λύση». 

«Το θέμα είναι ότι σε μερικές κόκκινες περιοχές μπορεί επιδημιολογικά τα πράγματα να είναι λίγο χειρότερα», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει δυναμική αύξηση. «Εάν έχουμε σε κάποια περιοχή, πχ. στην Αχαϊα ή το κέντρο της Αθήνας διπλασιασμό κρουσμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τότε εκεί πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία θα φροντίσουν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο “κόκκινο”, αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση που υπάρχει», ανέφερε. 

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια διαδικασία ώστε το SMS του 2 να ελεγχθεί, να μην μπορεί να επαναληφθεί. Άλλο ένα μέτρο το οποίο είναι επίσης σχετικά ανώδυνο. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος» πρόσθεσε.

Για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία και την μετάδοση του ιού, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «τα δεδομένα που υπάρχουν παγκοσμίως, αλλά και η εμπειρία που έχουμε εμείς, είναι ότι τα σχολεία δεν οδηγούν την επιδημία. Δηλαδή, δεν είναι αυτά που προκαλούν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Ακολουθούν την επιδημία, όμως. Εννοώ ότι αν υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, είναι πολύ πιθανό και τα παιδιά να μεταδώσουν τη νόσο, να πάρουν τη νόσο από την κοινότητα, όχι από το σχολείο».

Για την 16χρονη μαθήτρια που πέθανε και τον 9χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, τόνισε ότι «αυτά μεταδόθηκαν από την οικογένεια. Τις περισσότερες φορές η μετάδοση στα παιδιά γίνεται μέσω της οικογένειας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter