Γώγος: «Η απόφαση για τα σχολεία είναι ειλημμένη» – Τι είπε για λιανεμπόριο και εστίαση

Γώγος: «Η απόφαση για τα σχολεία είναι ειλημμένη» – Τι είπε για λιανεμπόριο και εστίαση

Τον έντονο προβληματισμό τους και την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξέφρασε ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας πως η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι ειλημμένη, δηλαδή να μην ανοίξουν εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν» και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση», σύμφωνα με τον καθηγητή.

 Σημείωσε ότι ότι δεν υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο των ήδη ανοιχτών δομών εκπαίδευσης, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία.

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη» ανέφερε.

Σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Γώγος επανέλαβε αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο τις επόμενες ώρες, δηλαδή τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα και πρόσθεσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία παρατηρείται, είναι αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες.

«Νωρίς να μιλήσουμε για την εστίαση»

Όσον αφορά την εστίαση, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πριν από το τέλος Φεβρουαρίου. «Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την εστίαση. Το φως στην άκρη του τούνελ πάει προς τα πίσω» είπε. 

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι ανησυχητικές αφού δεν ξέρουμε πώς εξελίσσεται ένας ιός όταν μεταλλάσσεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter