Γώγος: Πιθανή η παράταση του lockdown στην Αττική

Γώγος: Πιθανή η παράταση του lockdown στην Αττική

Το ενδεχόμενο να υπάρχει παράταση των περιορισμών άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας για το νέο lockdown στην Αττική μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα πρώτα αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών. Σημείωσε ωστόσο ότι πλέον υπάρχει το πλεονέκτημα των εμβολιασμών που αυξάνονται συνεχώς. 

Όπως είπε η απόφαση ελήφθη γρήγορα διότι παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και λόγω της ξαφνικής πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από το 55%, πριν από μερικές μέρες, «εκτοξεύτηκε» στο 63% και στη συνέχεια στο 72%.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική, ωστόσο «είναι πολύ ανησυχητική» και απέδωσε τους λόγους εγρήγορσης στην εικόνα των νοσοκομείων. «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί», υποστήριξε. 

Για το αν θα πρέπει να υπάρξει καθολικό lockdown σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής ανέφερε πως αυτές θα ληφθούν μέχρι την Παρασκευή και πρόσθεσε πως η Πάτρα έχει «κλείσει» από την περασμένη Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου) και μένει να εξεταστεί αν χρειάζεται λήψη νέων μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα.

Αναφορικά με τις εκκλησίες τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο ενώ ξεκαθάρισε πως το lockdown πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες. Αν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό θα το δούμε και θα το συζητήσουμε», εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter