Γ.Χουλιαράκης: ‘Επρεπε να αποφύγουμε και την καθυστέρηση και την υιοθέτηση εξωπραγματικών απαιτήσεων

Γ.Χουλιαράκης: ‘Επρεπε να αποφύγουμε και την καθυστέρηση και την υιοθέτηση εξωπραγματικών απαιτήσεων

Είναι «καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφύγει μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση» αλλά και «να αποφύγει την υιοθέτηση μέτρων που προκύπτουν από εξωπραγματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ» επισήμανε στην παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή.

Όπως είπε «σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις δύο εναλλακτικές πρέπει να αξιολογηθεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ένα ενδιάμεσο πλαίσιο συμφωνίας». Παρατήρησε μάλιστα πως«το μόνο που άκουσα είναι κατηγορία γιατί καθυστερούμε και δεν δεχόμαστε όσα λέει το ΔΝΤ».

Αναφορικά με τον μηχανισμό οικονομικής διόρθωσης ο Γ.Χουλιαράκης τόνισε πως προβλέπει «ταυτόχρονη νομοθέτηση τόσο περιοριστικών όσο και επεκτατικών μέτρων ίσου ύψους» και «εφαρμογή του συνόλου των μέτρων ταυτόχρονα από το 2019 με την προϋπόθεση ότι τα δημοσιονομικά μένουν σε τροχιά επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων».

Απαντώντας σε κριτική δημοσιευμάτων του τύπου ο αναπληρωτης υπουργός ξεκαθάρισε πως «τα θετικά επεκτατικά μέτρα ακόμη και στην περίπτωση αρνητικής απόκλισης θα μειωθούν μόνον κατ’ αναλογία».

«Κανείς δεν κρύβεται» είπε ο Γ.Χουλιαράκης επισημαίνοντας ότι «μια μεριδα νοικοκυριών θα επιβαρυνθεί περισσότερο από όσο θα ωφεληθεί» και «κάποια άλλη θα ωφεληθεί περισσότερο από όσο θα επιβαρυνθεί». ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter