Γυμνάστε τα πόδια σας, ενώ κάθεστε στο γραφείο!

Γυμνάστε τα πόδια σας, ενώ κάθεστε στο γραφείο!

Έχετε σκεφτεί πόσες ώρες περνάτε καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή;

Η καθιστική ζωή εκτός ότι ευθύνεται για παχυσαρκία και καρδιακά προβλήματα, επιβαρύνει και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και ευθύνεται για την εμφάνιση φλεβίτιδας και θρομβώσεων στα πόδια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Έτσι, όταν η δουλειά σου δεν σου επιτρέπει συνεχείς μετακινήσεις, μπορείς να κάνεις κάποιες απλές ασκήσεις για να τονώσεις και να βελτιώσεις τους μυς και την κυκλοφορία του αίματος στα πέλματα, στους αστραγάλους και τα γόνατα.

1. Οι ασκήσεις flexing και stretching είναι ένας τρόπος να τονώσετε την κυκλοφορία. Ξεκινήστε την άσκηση με τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Στη συνέχεια ρίξτε το βάρος του σώματος στα δάχτυλα των ποδιών, ανασηκώνοντας ταυτόχρονα τις φτέρνες. Μείνετε για 5 αναπνοές και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Έπειτα, ρίξτε το βάρος στις φτέρνες και σηκώστε τα δάχτυλα ψηλά να κοιτούν στο ταβάνι. Και εδώ για 5 αναπνοές. Κάντε 10 επαναλήψεις. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει παράλληλα και τις γάμπες.

2. Συνέχισε με ασκήσεις για τους αστραγάλους. Σηκώστε το πόδι σας στον αέρα και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις του αστραγάλου σε κάθε πόδι. Κάντε 30 περιστροφικές κινήσεις σε κάθε πόδι και στη συνέχεια άλλες 30 φορές προς την αντίθετη φορά.

3. Οι ασκήσεις για τα γόνατα, γυμνάζουν παράλληλα και τους τετρακέφαλους, τους μυς μπροστά στους μηρούς. Σφίξτε καλά τον τετρακέφαλο μυ, λυγίστε το γόνατο σε ορθή γωνία και σηκώστε το πόδι από το πάτωμα για περίπου 20 επαναλήψεις. Κάνε 2 σετ σε κάθε πόδι και στη συνέχεια φέρτε το λυγισμένο γόνατο όσο πιο κοντά μπορείτε στο στήθος, ενώ κάθεσαι στην καρέκλα. Κρατήστε το κάθε πόδι για 20 δευτερόλεπτα περίπου, πριν το κατεβάσετε στην αρχική του θέση.

Μετά από όλα αυτά είναι δεδομένο ότι θα αισθάνεστε καλύτερα και θα έχετε γυμνάσει τα πόδια σας.

Δεν ξέρουμε τι άποψη θα έχουν μετά από τη συγκεκριμένη εκγύμναση οι συνάδερφοι σας στο γραφείο ή το αφεντικό σας.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε κάνει και γυμναστική και εντύπωση.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter