Γυμναστική: Ο ασυναγώνιστος Πετρούνιας πάει Τόκιο

Γυμναστική: Ο ασυναγώνιστος Πετρούνιας πάει Τόκιο

Με συγκλονιστική εμφάνιση σφράγισε ο Λευτέρης Πετρούνιας το εισιτήριό του για το Τόκιο, αφήνοντας πίσω του την πολύμηνη περιπέτεια που ξεκίνησε από τον σοβαρό τραυματισμό του το 2018.

Ο Πετρούνιας χρειαζόταν να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με βαθμολογία 15,333 για να αφήσει πίσω του τον Κινέζο Λιου Γιανγκ στην προκριματική διαδικασία. Και πέτυχε το εκπληκτικό 15,500, με αψεγάδιαστο πρόγραμμα που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,3. Ο βαθμός εκτέλεσης ήταν 9,200.

Ο 30χρονος Πετρούνιας ξέσπασε σε πανηγυρισμούς αμέσως μετά την –τέλεια- προσγείωσή του. Ο πρώτος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει ήταν ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης.

«Αυτός είναι ο αγώνας της ζωής μου», έλεγε ο Πετρούνιας πριν τον αγώνα στο Κατάρ. Το χειρουργείο τον άφησε πολύ πίσω και τον υποχρέωσε να κυνηγήσει νίκες με υψηλή βαθμολογία σε όλους τους αγώνες των τελευταίων 18 μηνών.

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο αποδείχθηκε αντάξιος της πρόκλησης και πλέον θεωρείται μέγα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και στο Τόκιο.

Ο Βραζιλιάνος Ζανέτι ήταν δεύτερος στο Ντόχα (όπως και στο Ρίο) με βαθμολογία 14,800 , ενώ ο Ιρανός Μαχντί πήρε την τρίτη θέση με 14,766. Ο Λιου δεν αγωνίστηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter