«Γυμνή» η Ελλάδα από ΜΕΘ για τον κορονοϊό; – Κάθε μέρα δίνουν και άλλον αριθμό!

«Γυμνή» η Ελλάδα από ΜΕΘ για τον κορονοϊό; – Κάθε μέρα δίνουν και άλλον αριθμό!

Κάθε ημέρα άλλα νούμερα ΜΕΘ ακούμε χωρίς βέβαια να γνωρίζει κανείς αν όλες αυτές είναι πραγματικά διαθέσιμες, αν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την κάθε μία και δεν είναι απλά κρεβάτια…

Χθες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας είπε πως οι διαθέσιμες ΜΕΘ για κορονοϊό στη χώρα είναι 348.

Σήμερα στην παρουσίαση στο Μέγαρο Μαξίμου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως είναι κατειλημένες από Covid-19, 213 ΜΕΘ ή ποσοστό (διαφάνεια) 60%.

Με μια απλή μέθοδο των τριών σημαίνει πως οι ΜΕΘ για Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι 355.

Πώς έγινε και μέσα σε μερικές ώρες προστέθηκαν άλλες επτά;

Και το βασικό ερώτημα παραμένει ωστόσο:

Εδώ και μήνες περιμένουν δεύτερη έξαρση των κρουσμάτων. Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει πως θα ήταν και πιο απειλητικό. Το ότι μπορεί κάποιος να θέλει να είναι αισιόδοξος, δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται προσγειωμένος.

Αυτό σημαίνει πως έχασαν μήνες ολόκληρους, δεν προετοιμάστηκαν και οι ΜΕΘ παρέμειναν στον αριθμό μεταξύ 300-400 που βέβαια δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν κανένα οξύ πρόβλημα.

Μπορεί να βασίζονται στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών αλλά όσον αφορά τα περιστατικά πλην του Covid-19.

Εξάλλου μια ή περισσότερες ΜΕΘ δεν μπορούν να μετατραπούν αστραπιαία σε ΜΕΘ Covid-19 καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, τόσο σε υποδομή και προφύλαξη όσο και σε προσωπικό. Χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε και το κόστος προς τους ιδιώτες. 

Δυστυχώς και έχασαν όλο το χρόνο που τους παρείχαν απλόχερα οι καλοκαιρινοί μήνες και προσπαθούν να πείσουν πως παίρνουν μέτρα νωρίς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter