Γυναίκα ολυμπιoνίκης τερματοφύλακας κατήγγειλε τον Μπλάτερ για άσεμνες χειρονομίες

Γυναίκα ολυμπιoνίκης τερματοφύλακας κατήγγειλε τον Μπλάτερ για άσεμνες χειρονομίες

Δεν θα ήταν δυνατό να μείνει ο χώρος του διεθνούς αθλητισμού έξω από το «χορό» των αποκαλύψεων όσον αφορά σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτή τη φορά γυναίκα τερματοφύλακας ενοχοποιεί τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα τερματοφύλακας, Χόουπ Σόλο, κατηγορεί τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της FIFA, για σεξουαλική παρενόχληση κατά την τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013.

«Λίγο πριν βγούμε στη σκηνή, ο Μπλάτερ ήταν από πίσω μου και μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα και προσπάθησα να συνέλθω για να παραδώσω το βραβείο μου. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω», υποστήριξε η Σόλο σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα «Tribuna Expresso». Η Σόλο ήταν τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης. Τώρα η 36χρονη Σόλο κατηγορεί τον Μπλάτερ για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013 στην κορυφαία παίκτρια της χρονιάς, την Αμερικανίδα Άμπι Γουάνμπαχ.

Aνάλογες δηλώσεις έκανε και στη βρετανική εφημερίδα Guardian: «Ήμουν σοκαρισμένη. Έπρεπε να συνέλθω γρήγορα για να παραδώσω στη συμπαίκτριά μου το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας της και να γιορτάσω μαζί της αυτή τη στιγμή. Έμεινα προσηλωμένη σε αυτό».

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του Μπλάτερ χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες.

Στην ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα το περιστατικό η Σόλο απάντησε πως «δεν είχε δοθεί η κατάλληλη αφορμή», ενώ τόνισε ότι από εκείνη την ημέρα δεν είδε ποτέ ξανά τον Μπλάτερ στην ζωή της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter