Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Μετά από 27 χρόνια σε κώμα, μια γυναίκα από την Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξύπνησε προκαλώντας έκπληξη στους οικείους της. 

Η Munira Abdulla ήταν 32 ετών όταν το 1991 ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να να τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, η Munira πήγαινε μαζί με τον γαμπρό της να τον πάρουν με το αυτοκίνητο από το νηπιαγωγείο. Όμως ενώ επέστρεφαν τους χτύπησε ένα λεωφορείο. Η μητέρα έπεσε πάνω στο παιδί της για να το προστατεύσει κι εκείνη τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ο μικρός δεν έπαθε τίποτα. Σήμερα, ο ίδιος περιγράφει συγκινημένος το θαύμα και πόσο ευτυχισμένος έγινε με την ανάρρωση της μητέρας του.

Η Munira Abdulla μεταφέρθηκε από την οικογένειά της σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία το 2018. Ξαφνικά, άρχισε να βγάζει άναρθρες κραυγές στην προσπάθειά της να μιλήσει στον γιο της Omar όταν τον άκουσε να μαλώνει στο νοσοκομείο πάνω από το κρεβάτι της με κάποιον. Λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να πει το όνομά του για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. 

Ο Ομάρ θυμήθηκε ότι μετά το ατύχημα η μητέρα του έμεινε για ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη και τελικά μεταφέρθηκε σε κλινική στο Λονδίνο. Από τότε και για 27 χρόνια ήταν μονίμως με μηχανική υποστήριξη.

Στις 27 Απριλίου 2017, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ πρίγκιπας διάδοχος του Αμπου Νταμπι έμαθε για την περιπέτεια της συγκεκριμένης οικογένειας και αποφάσισε να βοηθήσει. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων αποκατάστασης κυρίως στην κίνηση ενώ της χορηγήθηκε ειδική θεραπεία.

Ένα χρόνο αργότερα η γυναίκα άρχισε να μιλάει και να φωνάζει το όνομα του γιου της. Σήμερα μπορεί να κάνει απλές συζητήσεις με την οικογένειά της και να προσεύχεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter