Γυναικεία υπόθεση – για πρώτη φορά- η ηγεσία της Δικαιοσύνης

Γυναικεία υπόθεση – για πρώτη φορά- η ηγεσία της Δικαιοσύνης

Στις δύο κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης, με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, εξελέγησαν δύο γυναίκες, η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη. Και οι δύο χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού στο δικαστικό σώμα.

Η Ειρήνη Καλού, που ήταν η ανακρίτρια της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είναι πλέον η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη, είναι η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Ειρήνη Καλού έγινε ευρέως γνωστή γνωστή από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια.

Μετά από πολύωρη απολογία είχε αφήσει τότε ελεύθερο τον Γιάννη Αγγέλου στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή επιβάλλοντας μια ιδιαίτερα υψηλή για την εποχή χρηματική εγγύηση της τάξης των 400.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μετά από αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, για μείωση της εγγυοδοσίας του έριξε την εγγύηση στις 300.000 ευρώ

Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη, επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου ΑΠ τον Οκτώβριο του 2018.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Δεκέμβριο του 2014.

Έχει μπροστά της διετή θητεία, ενώ ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου νομική της κατάρτιση.

Το “άρωμα γυναίκας’ δεν κυριαρχεί όμως μόνο στον Άρειο Πάγο.

Την κορυφή της Δικαιοσύνης συμπληρώνουν δύο ακόμα άξιες λειτουργοί της.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία προήχθη στην ανωτάτη βαθμίδα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έγινε δηλαδή πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον Οκτώβριο του 2018 καθώς και η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου η οποία τον Οκτωβρίου του 2015 μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέλαβε την Προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter