Στη Βουλή φέρνει τη νέα γυναικοκτονία η Έλενα Ακρίτα – Προ των ευθυνών του ο Χρυσοχοΐδης

Στη Βουλή φέρνει τη νέα γυναικοκτονία η Έλενα Ακρίτα – Προ των ευθυνών του ο Χρυσοχοΐδης

Στη Βουλή έφερε τη νέα γυναικοκτονία έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης Ελενα Ακρίτα, με κοινοβουλευτική της ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το 28χρονο θύμα δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα αφού είχε μόλις καταγγείλει πως είχε αντιληφθεί την παρουσία του δράστη για τον οποίο είχε υποβάλει μήνυση πριν λίγα χρόνια για ξυλοδαρμό και βιασμό και είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα σε βάρος του.

Στο Αστυνομικό Τμήμα το θύμα φέρεται να ζήτησε περιπολικό να την πάει σπίτι της, αλλά οι αστυνομικοί το αρνήθηκαν επικαλούμενοι υποστελέχωση και της υπέδειξαν να καλέσει η ίδια την Άμεση Δράση, αντί να φροντίσουν εκείνοι άμεσα για τη συνοδεία της και τη μετάβασή της σε ασφαλή προορισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν το θύμα να μαχαιρωθεί θανάσιμα ακριβώς έξω από το Τμήμα την ώρα που συνομιλούσε με την Άμεση Δράση.

Στην ερώτηση που συνυπογράφεται από τον αρμόδιο Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα, παρατίθενται τα εξοργιστικά γεγονότα που καταδεικνύουν για άλλη μια φορά, όπως και στη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα τον Δεκέμβριο του 2023, την ανικανότητα των αστυνομικών αρχών να παράσχουν επαρκή προστασία σε θύματα έμφυλης βίας, βίας που κατά κανόνα προηγείται της δολοφονίας τους.

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, καλείται να ενημερώσει για τις ακριβείς ενέργειες των αστυνομικών οργάνων στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων και να καταλογίσει τις αναλογούσες ευθύνες. Ζητείται επίσης από τον Υπουργό να ενημερώσει αν θεωρεί ότι οι μέχρι σήμερα δράσεις του Υπουργείου του στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης του προσωπικού της ΕΛΑΣ για τη διαχείριση της έμφυλης βίας είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερωτάται τέλος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν υφίσταται επιχειρησιακό πρωτόκολλο ενεργειών για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας, αλλά και πώς εξηγεί τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια καθώς και τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση συνολικά, ώστε αυτά επιτέλους να μειωθούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter