Γυναικοκτονία Ερατούς: Συγκλόνισαν οι τρεις μάνες – «Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια» (Video)

Γυναικοκτονία Ερατούς: Συγκλόνισαν οι τρεις μάνες – «Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια» (Video)

Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, όπου και θα εκδικαζόταν η έφεση του εν διαστάσει συζύγου της αδικοχαμένης Ερατούς. Του έχει επιβληθεί πρωτόδικα ισόβια κάθειρξη

Για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του προέδρου της έδρας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατούς, για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ο εν διαστάσει σύζυγος της.

Πρόκειται για ακόμα μια γυναικοκτονία που είχε προκαλέσει σοκ.

Ήταν 24 Μαΐου του 2019 όταν εν διαστάσει σύζυγος της 24χρονης Ερατούς, εισέβαλε στο σπίτι της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα. Εκείνη την στιγμή η άτυχη κοπέλα μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο, ενώ το 2χρονο κοριτσάκι τους κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Επισημαίνεται πως η Ερατώ μεγάλωνε μόνη της την 2χρονη κόρη της, σε διαφορετικό σπίτι από τον τότε εν διαστάσει σύζυγό της.

Στη δίκη ο δράστης του εγκλήματος δεν αποδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ισχυριζόμενος πως το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ, εξού και υπέβαλε έφεση.

«Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια»

Έχοντας στο πλευρό της τις μητέρες της Σοφίας και της Γαρυφαλιάς, δύο ακόμη γυναικών που «έσβησαν» με τον ίδιο άδικο τρόπο, η μητέρα της Ερατούς έκανε έκκληση «Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών

«Δε φτάνει το ανοιχτό τραύμα που αντιμετωπίζουν η μητέρα της και οι άλλοι συγγενείς της καθημερινά, έρχονται να προστεθούν και οι τραγικές ελλείψεις στην οικονομική, συμβουλευτική, νομική τους στήριξη με ευθύνη του κράτους… Η δολοφονία της Ερατώς, η οργή που προκαλούν τα αποκρουστικά περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών δεν αποτελούν «μεμονωμένη και ακραία» συμπεριφορά! Αποτελούν ένα από τα πολλά πρόσωπα της, που βιώνουμε οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου… Στο βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας «ξεφυτρώνουν» οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ξεπηδούν» νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη… Απαιτούμε εδώ και τώρα την ολόπλευρη κρατική στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών… Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων «φιλάνθρωπων»… Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα. Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του στην μητέρα της Ερατούς που αναγκάστηκε να αντικρίσει ξανά τον δολοφόνο του παιδιού της.

Φωτογραφία/Βίντεο: Stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter