Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: «Σκότωσε το σκυλί για να πείσει την αστυνομία», κατέθεσε μάρτυρας

Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: «Σκότωσε το σκυλί για να πείσει την αστυνομία», κατέθεσε μάρτυρας

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες. Σε καμία περίπτωση δεν έγιναν με το σκεπτικό της απόφασης. Αποδέχομαι τις πράξεις αυτές για τις οποίες ντρέπομαι. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα να βλάψω τη σύντροφό μου. Από τη μέρα εκείνη χάθηκαν τα πάντα. Μισώ τον εαυτό μου για εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που βγαίνει από μέσα μου ένα μεγάλο συγνώμη προς την οικογένειά της και όσους έχουν πληγεί από εκείνη τη μέρα που νιώθω μόνο ντροπή και συγνώμη θέλω να ζητήσω», είπε κατά την έναρξη της δίκης του σε δεύτερο βαθμό, ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Μετά από δυο αναβολές η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας, όπου για πρώτη φορά εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του οι γονείς του 35χρονος. Μάλιστα οι συνήγοροί του κατηγορουμένου πρότειναν άλλους τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης ενω προέβαλλαν- όπως και πρωτόδικα – τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας τους τέλεσε τη δολοφονία της Καρολάιν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 8 Μαΐου η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας.

«Γύρω στις 06:15 το πρωί λάβαμε σήμα για άτομο που καλεί σε βοήθεια. Φτάσαμε άμεσα μετά από τρία τέσσερα λεπτά. Κατά την άφιξη μας είδαμε μια γειτόνισσα να κρατά ένα τηλέφωνο στο χέρι σε ανοιχτή ακρόαση και μας έδωσε να μιλήσουμε. Ακούσαμε αντρική φωνή να φωνάζει πνιχτά βοήθεια μας σκοτώνουν», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Μας πήγε η γειτόνισσα στην πίσω πλευρά όπου είδαμε στο υπόγειο ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαινόταν να είναι παραβιασμένο. Πιθανόν σκεφτήκαμε ότι ήταν διάρρηξη. Καλέσαμε περιπολικό. Μπήκαμε τέσσερις αστυνομικοί στον χώρο. Στον πρώτο όροφο υπήρχε το σπιτάκι του σκύλου και υπήρχαν κόπρανα. Έτσι όπως στρίψαμε για να ανέβουμε στη σκάλα είδαμε το σκυλί κρεμασμένο από την κουπαστή».

Ο ίδιος συνεχίζοντας περιέγραψε τη στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα της Καρολάιν. «Ανεβήκαμε στη σοφίτα. Εκεί είδαμε τη γυναίκα ξαπλωμένη μπρούμυτα,φαινόταν ότι ήταν νεκρή.Ο κατηγορούμενος ήταν δεμένος σε εμβρυακή στάση και ο λαιμός του, το στόμα και μάτια του ήταν κλειστά με καφέ ταινία. Πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια στη μητέρα του ήταν το μωρό. Το θύμα ήταν δεμένο πισθάγκωνα και δεμένο στον λαιμό, σαν να την έχουν στραγγαλίσει.Το πρόσωπο της δεν φαινόταν ήταν στο κρεβάτι. Η κοπέλα ήταν νεκρή. Πήρα το μωρό στην αγκαλιά. Έλυσα τα χέρια της. Ο κατηγορούμενος μόλις τον λύσαμε άρχισε να σκουντάει τη νεκρή.Της έλεγε “Καρολάιν αγάπη μου”. Μου ζήτησε να πάρει στην αγκαλιά του το μωρό Του το έδωσα. Έκανε κινήσεις άγαρμπες. Ήταν σαν να θρηνεί. Πήραμε το μωρό για να μην τραυματιστεί. Τον ρωτούσαμε τι είχε συμβεί.Μας έλεγε “μας λήστεψαν, μας σκότωσαν” χωρίς πολλές λεπτομέρειες».

Πρόεδρος. Ήταν σφιχτά δεμένος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Απ΄ ότι ενημερώθηκα απ το συνάδελφο που τον έλυσε η ταινία στο λαιμό ήταν σφιχτά από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορουμένου. Σαν να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Πρόεδρος. Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

Πρόεδρος: Τι εκδοχή σας έδωσε για το θάνατο της συζύγου του;

Μάρτυρας: Μας έλεγε ότι επειδή τον δέσανε στο λαιμό ότι λιποθυμούσε και ξυπνούσε και δεν είδε πως έγινε και πως δεν ήξερε ότι ήταν νεκρή.

Πρόεδρος: Δηλαδή η εντύπωση που σας έδωσε ήταν ότι ήταν σε πανικό;

Μάρτυρας: Ναι. Ότι ήταν σε πανικό, ότι τους είχαν ληστέψει και ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Μόλις κατεβήκαμε κάτω ο βοηθός μου είπε: «Αυτός το έκανε». Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα.

«Εγώ σοκαρίστικα με την εικόνα του παιδιού δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το σύνοδο μου που είπε ότι “αυτός το έκανε”».

O μάρτυρας σημείωσε πως ο 35χρονος του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. «Δεν έχω ξαναδεί άτομο να δρα με τέτοια ψυχραιμία» είπε.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος η ψυχρός;

Μάρτυρας: Και τα δύο.
Πολιτική Αγωγή: Της έλεγε είσαι καλά αγάπη μου ενώ ήταν νεκρή; Τι λέει σε εσάς αυτό;
Μάρτυρας: Σε μένα τι λέει; Ας μη το πω καλύτερα εδώ στο δικαστήριο, ας τα πουν οι ειδικοί.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο δεύτερος αστυνομικός που μπήκε στον τόπο του εγκλήματος λέγοντας μάλιστα πως το σκηνικό που αντίκρισε του φάνηκε «περίεργο».

«Είδα κόπρανα και μου έκανε εντύπωση. Το σκυλί είχε φοβηθεί και τα έκανε πάνω του. Το είδα κρεμασμένο είπα να το κατεβάσω, αλλά λέω ξεπέρασε το προχωρά παρακάτω. Το σπίτι ήταν ανακατεμένο. Λέω έχουν κλέψει τον άνθρωπο και τον έχουν δεσει. Τα έχουμε δει αυτά. Ακουγόταν πνιχτη φωνή. Το μωρό δεν έκανε καμία φασαρία. Βλέπω το μωρό με κοίταζε με ηρεμία, ακουμπούσε στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως άφησε το μωρό 11 μηνών και δεν έπεσε. Καθώς έκανα γρήγορα να τον λύσω, μπορεί και να μην ήταν δεμένος. Ακούμπησε τη γυναίκα του. Ήταν μπρούμυτα. Ακούμπησα το θύμα πριν και ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Ψέλλισε κάποια στιγμή ότι τους έδωσε τα λεφτά και δεν καταλαβαίνει για τη σκότωσαν. Είπε ότι εκείνον τον άφησαν γιατί ήταν ψύχραιμος ενώ το θύμα αντιστάθηκε», κατέθεσε.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για αμφιβολίες που του δημιουργήθηκαν σχετικά με την ιστορία που παρουσίασε ο κατηγορούμενος. «Κατεβήκαμε από τη σοφίτα. Το σκυλί κρεμασμένο. Το σκέφτομαι γιατί είναι αποδεικτικό υλικό. Ο κατηγορούμενος δεν έριξε ούτε μάτια. Βγαίνουμε έξω και λέω στον συνάδελφο «μ… αυτός το έκανε».

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστηριο τις ενδείξεις που είχε και τον έκαναν να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος ήταν όντως ο δράστης της δολοφονίας. «Είχε την ψυχραιμία να σχεδιάσει στον διοικητή το μέρος μέσα κάτι έγινε. Αυτά δεν τα κάνει κάποιος που έχασε τη γυναίκα του. Την γειτόνισσα ας πούμε πως την πήρε ενώ ήταν δεμένος; Όλα αυτά περίεργα. Καθόμασταν δακρυσμένοι και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε.

Φανταστείτε υπήρχε ερώτηση από τον ασύρματο και απάντησε ο κατηγορούμενος. Προφανώς δεν πάτησε το κουμπί αλλά ήταν αδιανόητο ότι είχε τέτοια ψυχραιμία. Σκουντηξε τη γυναίκα του μια φορά. Εγώ θα την είχα πάρει αγκαλιά και δεν θα την αφηνα. Δεν είπε ούτε μια φορά πέθανε η γυναίκα μου αφήστε με. Ένα μωρό δεν μπορεί να κάθεται δύο ώρες σε ένα κρεβάτι. Που σημαίνει ότι το έβαλε εκεί πριν μπούμε», είπε ο μάρτυρας ενώ σημείωσε πως «τελικά δεν ήταν τόσο κακά δεμένος».

Πολιτική Αγωγή: Πιστεύετε ότι μπορούσε να παραπλανήσει τον οποιονδήποτε;
Μάρτυρας: Ξεκάθαρα
Πολιτική Αγωγή: Γιατί καθυστέρησε να ειδοποιήσει;
Μαρτυρας: Για να φτιάξει τον χώρο. Σκότωσε το σκυλί για να ενισχύσει τη θέση του, να πείσει την αστυνομία.
Πολιτικη Αγωγή: Μπορείτε με τη μύτη να τηλεφωνήσετε;
Μαρτυρας: Γελάω γιατί το προσπαθήσαμε. Αντε να καλέσεις το 100. Την γειτόνισσα πως την κάλεσε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter