Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Την κατακρεούργησαν με κουζινομάχαιρο – Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Την κατακρεούργησαν με κουζινομάχαιρο – Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έρχονται στο φως τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι η γυναίκα έφερε τραύματα στην δεξιά τραχηλική χώρα, υπέστη διατομή όλων των αγγείων και είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Την έδεσαν με χειροπέδες και την μαχαίρωσαν (Video)

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δέχθηκε τρεις μαχαιριές με κουζινομάχαιρο ενώ η σορός εντοπίστηκε μέσα σε έναν σάκο σε δύσβατη δασική περιοχή στο Μονοπηγαδο Θέρμης.

«Ψεύτικη ληστεία»

Να σκηνοθετήσουν «ψεύτικη ληστεία» σε βάρος της 41 ετών εγκύου ώστε να την ακινητοποιήσουν και να μεταβούν ακολούθως στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7 με 8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της προέβλεπε το σχέδιο που φέρεται να είχε εξυφάνει ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονηθείσας προκειμένου να πείσει τον 34χρονο φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, την εξιχνίαση του οποίου ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Την εκδοχή αυτή επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, προσερχόμενος αυθορμήτως, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, όπου ομολόγησε στους αστυνομικούς την εμπλοκή του στην υπόθεση, όχι όμως τη δολοφονία της γυναίκας, υποδεικνύοντας παράλληλα το σημείο απόρριψης της σορού της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο ίδιος δέχθηκε να σκηνοθετήσει τη ληστεία, καθώς θα έπαιρνε ένα μερίδιο από τα χρήματα τα οποία είχε ανάγκη λόγω της οικονομικής του δυσχέρειας.

Περιγράφοντας αναλυτικά το σχέδιο που φέρεται να κατέστρωσε ο φίλος του κι έφεραν εις πέρας, ο 34χρονος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- κατέθεσε πως γύρω στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα – Δράστες ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του

Όπως προέκυψε από την εξέταση των δύο δραστών, ο σύντροφος με τον φίλο του έστησαν ληστεία για να την αναγκάσουν να τους πάει στο πατρικό της όπου ισχυρίζονται ότι διατηρούσε οικονομίες 5.000 ευρώ.

Πώς έγινε το έγκλημα

Στις 22.00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η Γεωργία έφυγε από την εργασία της και μετέβη με το σύντροφό της στο σπίτι του. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα δέχτηκε επίθεση από τον 34χρονο, ο οποίος είχε προσυνεννοηθεί με τον σύντροφό της και ενεργούσε σύμφωνα με σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι δυο τους.

Ο 34χρονος, όπως φαίνεται να κατέθεσε, κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας την στην κρεβατοκάμαρα όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια -πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε- ο 39χρονος τού πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του. «Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή» φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έβαλαν μαζί τη σορό της γυναίκας σε μπαούλο και με το αυτοκίνητο του φίλου του συντρόφου της την οδήγησαν στην ερημική τοποθεσία όπου άφησαν το άψυχο σώμα της. Σημειώνεται ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε σε δασώδη περιοχή στα Βασιλικά Θέρμης, όπως υπέδειξε ο φίλος του συντρόφου της.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιός υποστηρικτής των «Σπαρτιατών» ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου

Επιστρέφοντας, επιχείρησαν να καταστρέψουν τα ίχνη και τα πειστήρια του εγκλήματος, καθαρίζοντας το διαμέρισμα και πετώντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος. Πέταξαν τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα της Γεωργίας, το μαχαίρι και το στρώμα πάνω στο οποίο δολοφονήθηκε το θύμα και έφερε ίχνη αίματος, τοποθέτησαν άλλο στρώματα στο κρεβάτι, και άρπαξαν από το θύμα 80 ευρώ.

Γνώριμοι στην Αστυνομία οι δράστες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο ο σύντροφος της 41χρονης, όσο και ο φίλος του, είναι γνώριμοι της αστυνομίας, με τον πρώτο να έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Τα αντιφατικά μηνύματα που βρέθηκε ότι στάλθηκαν από το κινητό της γυναίκας και που τελικά θεωρείται ότι δεν έστειλε η ίδια, κίνησαν υποψίες και στις διωκτικές αρχές, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία που «έδεσαν» τους δύο άνδρες, όπως υλικό από κάμερες και ευρήματα στο σπίτι του συντρόφου.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα κι ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο, διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- σκόπευε να τερματίσει με την σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3/1.

Ο 39χρονος και ο 34χρονος θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter