Η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία μιλάει για πρώτη φορά: «Πληρώνω ό,τι έκανα με την απουσία της»

Η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία μιλάει για πρώτη φορά: «Πληρώνω ό,τι έκανα με την απουσία της»

Για το πώς έφτασε στο να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το μόλις λίγων ημερών μωρό της έξω από την πυλωτή πολυκατοικίας στην Νέα Ιωνία μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ, μίλησε η 19χρονη.

Η 19χρονη συστήθηκε ως Ελένη και κάθισε στο πλατό της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη, με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα. 

«Πληρώνω αυτό που έκανα με την απουσία της και το χαμόγελο της», λέει η 19χρονη και δηλώνει μετανιωμένη για την πράξη της αυτή. Όπως είπε, όταν έμαθε πως ήταν έγκυος δεν ήθελε να κάνει έκτρωση.

«Ήξερα ότι ήταν μεγάλη ευθύνη. Αλλά τελικά είπα στον εαυτό μου ότι είναι κρίμα να σκοτώσεις μια ψυχή. Θέλει να έρθει στον κόσμο για να προσφέρει κάτι. Κάθε άνθρωπος προσφέρει και μαθαίνει και διδάσκει και όλα. Είπα λοιπόν ότι θα την κρατήσω. Το αποφάσισα όταν ήξερα πια ότι δε μπορώ να κάνω έκτρωση. Αλλά δεν σκέφτηκα να βλάψω τον εαυτό μου εκείνη την περίοδο, ούτε το μωρό. Με τον τότε σύντροφό μου χωρίσαμε και δε μπορούσα να του το πω μετά. Δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου. Γιατί να του το έλεγα; Τι θα άλλαζε; Δεν ξέρω αν κατάλαβε ότι εγώ άφησα το μωρό. Τώρα πληρώνω αυτό που έκανα με την απουσία της. Το χαμόγελο της. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ όταν το έκανα».

«Δεν θέλω το μωρό μου να μεγαλώσει χωρίς αγάπη. Να μη μάθει τι είναι μοναξιά και θλίψη. Να έχει μόνο τη χαρά στη ζωή της». 

Το γράμμα προς της νεογέννητη κόρη της

Η 19χρονη μετανιωμένη μετά την πράξη της έγραψε ένα γράμμα στην νεογέννητη κορούλα της, έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να το διαβάσει και να ξέρει τη δική της αλήθεια αλλά και πόσο την αγαπούσε.

«Μικρή μου μπέμπα ξέρω ότι όταν μεγαλώσεις δε θα είναι έτσι τα πράγματα. Τότε θα έχουν τελειώσει όλα τα άσχημα και δε θα μας ενδιαφέρει το παρελθόν. Θα είμαστε ευτυχισμένες και κανείς δε θα μας πάρει την ευτυχία που μας αξίζει. Έτσι όπως το προσωπάκι σου φώτισε την ψυχή μου, εύχομαι να φωτίζει κάθε σου δρόμο στη ζωή. Είσαι το μικρό μου πλασματάκι και ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να δώσεις ευτυχία και χαρά, όπως έδωσες σε μένα. Μην αφήσεις κανένα να σου πάρει τα όνειρα και το χαμόγελο από τα χείλη. Μαζί θα βαδίσουμε το μονοπάτι της ζωής και θα προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Σε αγαπώ πολύ μικρούλα μου. Δεν μπορούσα να πάρω μεγαλύτερη χαρά από τη γέννησή σου. Με αγάπη, η μανούλα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter