Η 3η Μεγάλη Μετανάστευση των Λαών δεν αντιμετωπίζεται με στρατούς και φράχτες

Το 1200 π.Χ. 4 μεγάλες πολιτικές ενότητες μοιράζονταν την Ανατολική Μεσόγειο και Δυτική Ασία. Μυκηναίοι, Αιγύπτιοι, Χετταίοι, Ασσύριοι. Το εμπόριο ανέβαινε, ανάκτορα και πυραμίδες υψώνονταν, καλλιτεχνήματα δημιουργούνταν, είδη γραφής εξαπλώνονταν.

 Οι 4 «μεγάλοι βασιλείς» αλληλοαναγνωρίζονταν ως κυρίαρχοι του γνωστού κόσμου. Ξαφνικά, μετακινήσεις πληθυσμών καταγράφηκαν παντού υποκινούμενες από ξηρασίες, φυσικές καταστροφές και πληθυσμιακές πιέσεις.  Σε συνδυασμό με τα εσωτερικά προβλήματα κάθε πολιτισμού είχαμε πολύ γρήγορα την πλήρη κατάρρευση των Μυκηναίων και του Χετταίων, την μεγάλη αποδυνάμωση των Αιγύπτιων και των Ασσύριων, με αποτέλεσμα την ιστορική περίοδο παρακμής που καταγράφεται ως «κατάρρευση της εποχής του ορείχαλκου».

Διαβάστε το άρθρο στο koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.