H AAΔE βάζει στο μάτι λογαριασμούς που έχουν λεφτά

H AAΔE βάζει στο μάτι λογαριασμούς που έχουν λεφτά

Τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προσεγγίζουν τα 110 δις. ευρώ και μόνο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, οι απλήρωτοι φόροι αγγίζουν τα 5 δις. ευρώ, η ΑΑΔΕ, ακάθεκτη και λίγο πριν από τις εκλογές, ούσα ως ανεξάρτητη αρχή προαναγγέλλει τη δημιουργία κέντρων είσπραξης οφειλών.

Στόχος είναι τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια να εκδίδονται πλέον με πιο στοχευμένες διαδικασίες περιορίζοντας σταδιακά τις αστοχίες του παρελθόντος όπου μπορεί να εκδίδονταν με πιο μαζικό ρυθμό αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις αποδεικνύονταν άσφαιρες δεδομένου ότι στόχευαν σε λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο.

Η ΑΑΔΕ ζητεί την εντατικοποίηση των ελέγχων σε υποθέσεις που πληρούν κριτήρια υψηλής παραβατικότητας και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της ΑΑΔΕ για το 2019 θα γίνουν δύο μεγάλες αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Η πρώτη αφορά στην οργανωτική αλλαγή της διεύθυνσης ελέγχων για την καλύτερη στόχευση και εντοπισμό των υποθέσεων υψηλής παραβατικότητας. Η δεύτερη αφορά τελωνειακούς ελέγχους από κινητές ομάδες.

Στόχοι είναι:

1. Η ολοκλήρωση του έργου για τον εντοπισμό των κινδύνων μη συμμόρφωσης,

2. Οι έλεγχοι της διεύθυνσης φορολογικής συμμόρφωσης για όσους έχουν εισοδήματα απο βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb τα οποία δεν δηλώνουν,

3. Η διενέργεια ελέγχων στο ΦΠΑ και στο εισόδημα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια παραβατικότητας και υποτροπής,

4. Έλεγχοι για το λαθρεμπόριο σε καπνικά και αλκοολούχα προϊόντα.

5. Έλεγχοι σε τυχαίο δείγμα φορολογούμενων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter