Η αβάστακτη ελαφρότητα του Τύπου

Η αβάστακτη ελαφρότητα του Τύπου

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες 48 περίπου ώρες με τον ελληνικό Τύπο πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο.

Όταν το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης βγήκε στη δημοσιότητα η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου του Νιού Τζέρσι για τον συμβιβασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της χώρας με τη Novartis για το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων στην Ελλάδα με την καταβολή 310 εκατομμυρίων δολαρίων από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, άρχισε ένας βομβαρδισμός δημοσιευμάτων με σκοπό να περάσουν στο «φιλοθέαμον» κοινό ότι η υπόθεση έκλεισε, δεν υπάρχει σκάνδαλο και όλος ο θόρυβος των τελευταίων μηνών ήταν μια σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν υπήρχαν το documentonews.gr μερικά σάιτ και δύο τρεις εφημερίδες για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα, για το τι ακριβώς αναφέρει η απόφαση του συμβιβασμού, όλοι θα πίστευαν αυτό ακριβώς που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ότι δηλαδή δεν υπήρχε σκάνδαλο, δεν έχασε δισεκατομμύρια το ελληνικό κράτος από τις υπερτιμολογήσεις της περιόδου 2102-2015 που πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη των υπουργών Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά και τα πάντα ήταν μια σκευωρία του Τσίπρα, του Πολάκη και του Παπαγγελόπουλου.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί στην Ελλάδα έχουν καταρρακωθεί οι κυκλοφορίες των εφημερίδων και γιατί Τύπος και δημοσιογράφοι είναι ανυπόληπτοι.

Μα ακριβώς για αυτό που έγινε χθες. Οποιοσδήποτε γνωρίζει ελάχιστα αγγλικά θα καταλάβαινε ότι η απόφαση του συμβιβασμού μιλάει για έλληνες αξιωματούχους που βοήθησαν στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων στην Ελλάδα που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί σε δεσπόζουσα θέση η Novartis, να χάσουν οι αμερικανικές εταιρείες και να ζημιωθεί το αμερικανικό κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μόνο η πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου δεν το κατάλαβε. Φαίνεται ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας για το «Μένουμε σπίτι» που μοιράστηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθησαν στη γενική αμνησία.

Ελάχιστοι δημοσιογράφοι διερωτήθηκαν, γιατί άραγε η Novartis Hellas συμβιβάστηκε με το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει 310 εκατ. δολάρια για να κλείσει την υπόθεση. Και πόσα εκατομμύρια ευρώ έχασε το τελικά ελληνικό κράτος από τις υπερτιμολογήσεις. Ποιοι υπουργοί τις ενέκριναν και γιατί.

Ορισμένες από τις απαντήσεις για τα παραπάνω καθώς και επιμέρους στοιχεία του πραγματικά μεγαλύτερου σκανδάλου θα τις βρείτε στο φύλλο του Documento που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή στα περίπτερα.

Τα υπόλοιπα έπονται…

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter