Η αβάσταχτη ελαφρότητα Αυγενάκη και το αφήγημα περί παρέμβασης του πρωθυπουργού…

Η αβάσταχτη ελαφρότητα Αυγενάκη και το αφήγημα περί παρέμβασης του πρωθυπουργού…

Λιγότερο από 48 ώρες από τη σέντρα του αγώνα Ολυμπιακού – Μαρσέιγ (Τετάρτη 21Σεπτεμβρίου στις 22.00) για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions league και σε λιγότερο από 72 ώρες για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa league, η κυβέρνηση των α-χ-ρίστων υπέπεσε σε μια ακόμη γκάφα, την οποία τρέχουν να μαζέψουν άρον-άρον με το γνωστό αφήγημα περί «προσωπικής παρέμβασης Μητσοτάκη» που δίνει δήθεν λύσεις σε όλα. Χθες αποφάσισε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, σήμερα πήρε πίσω την απόφαση. Για γέλια και για κλάματα…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την Κυβέρνηση «ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες»’

Το γεγονός βέβαια ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται στη δίνη του 2ου κύματος του κορονοϊού με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, παραμένει ασχολίαστο από την κυβέρνηση. Εκείνο δε, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έσπευσαν να ανακοινώσουν χθες, χωρίς να ενημερώσουν τον Κ. Μητσοτάκη για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα;

Εγκυρες πληροφορίες πάντως, ανέφεραν πως επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εκφράσει σοβαρές διαφωνίες με την απόφαση να ανοίξουν τα γήπεδα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα τις τελευταίες μέρες. Χθες (19/10), αργά το βράδυ υπήρξε σύσκεψη του υπουργείου Υγείας υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος φέρεται να διαφώνησε με την απόφαση επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, προβάλλοντας τις συνθήκες συνωστισμού που πιθανόν να δημιουργηθούν έξω και μέσα στα γήπεδα.

Λίγο αργότερα, στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, αναφέρεται πως η απόφαση για άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους πάρθηκε με «σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής». Το ζητούμενο είναι ποια Υγειονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως από την στιγμή που ο Σ. Τσιόδρας και άλλοι λοιμωξιολόγοι είναι αντίθετοι στο αίτημα των ΠΑΕ για επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες; Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που το γνώριζε και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ, Αυγενάκης και Χαρδαλιάς ενημέρωσαν οτι θα βρίσκονταν στο “Καραϊσκάκη” για το αυριανό ματς του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη για τα τεκταινόμενα και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο γήπεδο. Οι αντιδράσεις των λοιμοξιολόγων όμως, τους χάλασε τη… φιέστα και δημιούργησε τριγμούς στους κυβερνώντες. Για να τα μαζέψουν λοιπόν, τι έκαναν; Εβγαλαν πάλι από το συρτάρι το γνωστό αφήγημα περί προσωπικής παρέμβασης του πρωθυπουργού που… σπεύδει άμεσα να λύσει κάθε πρόβλημα και πήραν πίσω την αρχική απόφαση. Ετσι οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ – Ομόνοια, για Champions και Europa League, αντίστοιχα,, θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, τι κι αν οι δύο ΠΑΕ έβγαλαν ανακοινώσεις και οδηγίες για τα εισιτήρια και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η αρχική απόφαση

Η χθεσινή απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων».

Κοσμοπλημμύρα

Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη που πέφτει από γκάφα σε γκάφα σε ο,τιδήποτε αναμιχθεί. Κι εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιος οφείλει ν ενημερώσει τους δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι ο ο κόσμος δεν θα επέστρεφε από αύριο στα γήπεδα όπως είχαν αποφασίσει χθες. Ο κόσμος επέστρεψε κάτω από τη μύτη τους ήδη στα γήπεδα, αν κρίνουμε από όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, όπου το περασμένο Σαωββατοκύριακο στα γήπεδα της Γ’ εθνικής, κάποιοι αγώνες είχαν κανονικότατα οπαδούς στην εξέδρα. Όπως για παράδειγμα, ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, μεταξύ Χαραυγιακού- ΑΕ Μυκόνου 2-1, όπου περισσότεροι από 100 οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στο γήπεδο αφού δεν υπήρχε αστυνομία να τους εμποδίσει! Παρακολούθησαν άνετοι τον αγώνα, φώναξαν συνθήματα, συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους και πανηγύρισαν στο τέλος μαζί με τους παίκτες τους που πήγαν μπροστά στην εξέδρα να τους χειροκροτήσουν…

Δείτε το βίντεο από τον αγώνα Χαραυγιακού – ΑΕ Μυκόνου

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Αυγενάκη: Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες ποδοσφαίρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter