Η αβάσταχτη τσαπατσουλιά του Μητσοτακικού κράτους!

Το Μητσοτακικό κράτος που οι ίδιοι θέλουν να ονομάζουν «επιτελικό» μιλώντας ελαφρά τη καρδία για «αριστεία» που μάλλον παραπέμπει σε αριστοκρατία του χρήματος ή νεόπλουτων ή οικογενειακής μαφίας, ξεπέρασε κάθε ερασιτεχνισμό με τις μάσκες που έδωσαν στα παιδιά για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά αφού και παραδέχθηκε την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η Δημόσια Υγεία και συγκεκριμένα των μικρών μαθητών (αρχικά) και των οικογενειών τους στη συνέχεια, των παππούδων συμπεριλαμβανομένων για τους οποίους κόπτεται υποτίθεται η κυβέρνηση.

Η ίδια η κυβέρνηση που θέλει να στοχοποιήσει τους νέους, τους αντιμετωπίζει σαν βαρίδι αφού μετά την υποχρεωτική προστατευτική μάσκα στα σχολεία σύρθηκε από τις αντιδράσεις στο να τη διαθέσει στους μαθητές από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, έστω από τους προϋπολογισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και αντί να θεσπίσει αυστηρές προδιαγραφές που θα αφορούν όχι μόνον το μέγεθός της -ανάλογα με τις ηλικίες στις οποίες θα απευθύνεται- αλλά και τις προδιαγραφές του υφάσματος… έρχεται να παραδεχθεί πως οι προδιαγραφές που έδωσε αφορούσαν το συνολικό εμβαδόν του υφάσματος ή του υλικού που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.

Ο καθένας γνωρίζει πως οι μάσκες έχουν «πιέτες» για να προσαρμόζεται στο πρόσωπο και να αφήνει χώρο για την αναπνοή.

Ο καθένας που θα έφτιαχνε μια συγκεκριμένη μάσκα θα τη δοκίμαζε σε πρόσωπο, θα έκανε έλεγχο τόσο της εφαρμογής της όσο και της ποιότητάς της πριν την περάσει στην παραγωγή.

Προφανώς και εκείνοι που θα τις είχαν παραγγείλει θα όφειλαν να δώσουν την έγκρισή τους, για να μην πούμε πως μέσα στις προδιαγραφές θα έπρεπε να έχουν και την έγκριση των αρμοδίων γιατρών…

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε…

Πήραν υφάσματα, τα έραψαν, δεν τα δοκίμασαν ποτέ στους μαθητές, δεν τα τεστάρισαν ποτέ σε κανέναν…

Σε άλλες χώρες οι εισαγγελείς θα είχαν επέμβει τόσο για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος όσο και για την θέση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας…

Εδώ όμως είναι Ελλάδα, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη και τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται…

Το πολύ πολύ να διαθέσουν μερικά εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ για να μας μάθουν πως φοράμε... τις λάθος μάσκες!  

Στην υγεία της αρπαχτής και της πατσατσουλιάς!

Υστερόγραφο: Πάντως ο πρωθυπουργός φορούσε την πιο όμορφη μάσκα και με εθνόσημο μάλιστα!  

Διαβάστε επίσης: Εταιρία αλουμινίου, κολλητού φίλου του Μητσοτάκη, ανέλαβε να φτιάξει τις μάσκες «σκόιλ ελικικού»

Η ανακοίνωση της Γ.Γ Δημόσιας Υγείας:

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.