Η αβάσταχτη προχειρότητα της κυβέρνησης

Η αβάσταχτη προχειρότητα της κυβέρνησης

Από την πρώτη στιγμή –ως οι επικοινωνιολόγοι είχαν συμβουλεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη– η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να δείξει ότι ήταν σε όλα έτοιμη.

Το μόνο όμως στο οποίο ήταν έτοιμη ήταν η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε τα δημόσια οικονομικά της χώρας. «Κολοκυθιά» με τα πρωτογενή πλεονάσματα και ανώμαλη προσγείωση στο 3,5%. Τώρα επιδίδεται σε «άλλα κόλπα» μπας και βρει τα λεφτά από αλλού. Τα SMPs και τα ANFAs… Αλλά στις Βρυξέλλες δεν τσιμπάνε. Η μία διάψευση μετά την άλλη.

Και θα υπάρξουν και άλλες «πόρτες» ευρωπαϊκές. Το ίδιο έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο μέχρι τον Ιούλιο του 2015, μόνο που τότε ο πέλεκυς της χρεοκοπίας κρεμόταν πάνω από το κεφάλι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων Ελλήνων. Τώρα με 35 δισ. στο σεντούκι μπορείς να το παίζεις άνετος και να συνεχίζεις το επικοινωνιακό κρεσέντο παραπληροφόρησης, όπως π.χ. με τους μετακλητούς, αποκρύπτοντας κατά σύστημα ότι η ΝΔ ανέβασε τη μηνιαία αποζημίωσή τους από 900 ως 1.200 ευρώ στις 2.000 ευρώ. Κοροϊδεύοντας με τη δήθεν αποδέσμευση των υπό κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του ελληνικού δημοσίου. Ανακοινώνοντας ότι δήθεν έλυσε το πρόβλημα των συντάξεων χηρείας, όταν εφαρμόζει ό,τι ακριβώς είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα με δύο μήνες καθυστέρηση.

Αλλά είπαμε: Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα…

ΥΓ. Τον αδίκησα τον Κυρ. Μητσοτάκη για την εισαγωγή του 9% ως πρώτου φορολογικού συντελεστή. Ομως υπάρχει και ουρά στο θέμα. Και θα φανεί όταν κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Οψόμεθα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter