Ερωτήματα για την προαναγγελία ελέγχων της ΑΔΑΕ σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ

Ερωτήματα για την προαναγγελία ελέγχων της ΑΔΑΕ σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ

Στη διενέργεια ελέγχων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr για ελέγχους που πραγματοποιεί η ΑΔΑΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Ωστόσο το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ ανακοινώνει εκ τω προτέρων ότι θα κάνει ελέγχους σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ εγείρει ερωτήματα. Ο ελεγχόμενος δηλαδή να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πρόκειται να ελεγχθεί.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι θα γίνουν στην ΕΥΠ, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ), δηλαδή την Αντιτρομοκρατική και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ). Η τελευταία είναι μια Διεύθυνση η οποία επίσης μπορεί να κάνει παρακολουθήσεις, όπως η ΕΥΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, τη διεξαγωγή ελέγχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στις ακόλουθες υπηρεσίες: Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ).

Εκ της Ολομέλειας,

Ο Πρόεδρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter