Η ΑΔΑΕ καλεί σε ακρόαση δημοσιογράφους για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η ΑΔΑΕ καλεί σε ακρόαση δημοσιογράφους για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ραγδαίες» είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση δημοσιογράφους σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πιο αναλυτικά όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ την 1η Δεκεμβρίου  του 2022, το «τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φως πολλά δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στα οποία γίνεται λόγος για παρεμβάσεις στις επικοινωνίες επωνύμως μνημονευομένων προσώπων καθώς και για γενικότερη χρήση πειρατικών κατασκοπευτικών λογισμικών (spyware) στον χώρο των επικοινωνιών από άγνωστη προέλευση».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το θέμα αυτό, δηλαδή οι υποκλοπές,  «εμπίπτει στις εκ του Συντάγματος και του νόμου αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ», ενώ θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής «τα όποια στοιχεία υπάρχουν».

Για το λόγο αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα η ΑΔΑΕ αναμένεται να καλέσει σε ακρόαση ενώπιον της Ολομέλειας δημοσιογράφους που έχουν αρθρογραφήσει σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ:

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔΑΕ εκθέτει το Μαξίμου για το νομοσχέδιο περί απορρήτου επικοινωνιών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συντονισμένη επιχείρηση απαξίωσης της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο «άδειασμα» Μαξίμου από την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο περί απορρήτου επικοινωνιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter