Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική αποχή από τις εκλογές – παρωδία της Κεραμέως

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική αποχή από τις εκλογές – παρωδία της Κεραμέως

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τη Νίκη Κεραμέως να ανταποκριθεί «έστω και τώρα στις προτάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για τις εκλογές των αιρετών», καθώς σε διαφορετική περίπτωση η μοναδική λύση είναι η μαζική αποχή.

Το κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Παρά την ομόθυμη αντίδραση των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην αδιάλλακτη στάση του και προχωρά στη διενέργεια των εκλογών το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, ενώ το σύνολό των παρατάξεων έχει ζητήσει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου όλες οι εκλογές αναβάλλονται στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα μέχρι τις 30/11/2020 λόγω της πανδημίας και μονάχα το Υπουργείο Παιδείας, με εμμονικό και αυταρχικό τρόπο, προχωρά στην πραγματοποίησή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω και τώρα να ανταποκριθεί στις προτάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, για πραγματοποίηση των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.

Σε διαφορετική περίπτωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί:

Σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την εκλογική διαδικασία-παρωδία τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση,

Να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα, που θα αφορά τις «εκλογές», σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση, ώστε με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιηθεί η διαδικασία.

Τους συναδέλφους στην εκπαίδευση και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter