Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Διαμαρτύρονται για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Διαμαρτύρονται για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που διοργανώνεται, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει «διάταξη για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων στους ιδιώτες».

«Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών. 

Συγκέντρωση την Πέμπτη

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και δεν το αναίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των ιδιωτών» επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στις 9:30 π.μ., έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24, Πλατεία Καραϊσκάκη).

«Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντεργατικού, αντιλαϊκού νομοσχεδίου» καταλήγει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter